Η «τελετή αποχαιρετισμού» του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης στην Μητρόπολη Αθηνών,

Τελικά οι οικείοι του Μίκη Θεοδωράκη συμφώνησαν να γίνει σεβαστεί η επιθυμία να ταφεί κοντά στους γονείς και τον αδελφό του.

Τέλος μπαίνει στη διαμάχη για τον τόπο ταφής του Μίκη Θεοδωράκη, μετά από την ομόφωνη απόφαση της οικογένειάς του να σεβαστεί την πολλαπλώς δημοσιοποιημένη επιθυμία του μεγάλου δημιουργού να ταφεί στον Γαλατά των Χανίων, μαζί με τους δικούς του.

Όπως αποφασίστηκε, την Τετάρτη το βράδυ, μετά από την ολοκλήρωση του λαϊκού προσκυνήματος στην Μητρόπολη Αθηνών και την εξόδιο ακολουθία, θα φτάσει στα Χανιά η οικογένεια και η 20μελής ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη -και η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο του Γαλατά.

Όπως είναι γνωστό, ο Μίκης Θεοδωράκης πριν πεθάνει είχε ζητήσει να ταφεί στον Γαλατά Χανίων μαζί με τους γονείς του και τον αδερφό του. Ωστόσο η Μαργαρίτα Θεοδωράκη επέμενε η ταφή του πατέρα της να γίνει στο Βραχάτι Κορινθίας. Ωστόσο, φέρεται να συμφώνησε και εκείνη ως προς την ανάγκη σεβασμού της επιθυμίας του μεγάλου δημιουργού.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Δευτέρας πρόκειται να συζητηθούν κανονικά τα ασφαλιστικά μέτρα για την κηδεία.
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Σχετικά με το λαϊκό προσκύνημα, την τελετή αποχαιρετισμού και την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη, από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ γίνονται γνωστά τα εξής:

Σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη Αθηνών, το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 3.00 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 7.00 το απόγευμα. Θα συνεχιστεί επίσης την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 7.00 το απόγευμα, και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει στις 3.00 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Γιος Θεοδωράκη: «Δεν αψήφησα τον πατέρα μου εν ζωή, δεν θα το κάνω ούτε τώρα» Δείτε εδώ την ανάρτηση του

Δείτε και εδώ την ανάρτηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook