Με το πλοίο της γραμμής έφτασε στην Κρήτη το πρωί η σορός του Μίκη Θεοδωράκη.

Η πομπή με τη σορό του Μίκη στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην πόλη των Χανίων και στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, όπου βρίσκονταν βρακοφόροι καθώς και η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Χανίων.

Η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη να ταφεί δίπλα στους τάφους των γονιών και του αδελφού του στο χωριό του στο Γαλατά Χανίων ακολουθήθηκε κατά γράμμα.

Πλήθος κόσμου και 96 βρακοφόροι (όσα και τα χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη) υποδέχθηκαν στη Δημοτική Αγορά των Χανίων τη σορό του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.

Κατά τη σύντομη στάση στη Δημοτική Αγορά,  οι συγκεντρωμένοι με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα τον Μίκη Θεοδωράκη, φωνάζοντας «αθάνατος».

Από εκεί με τα πόδια μεταφέρθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Η κηδεία του έγινε στον Αγιο Νικόλαο στο Γαλατά και ακολούθησε η ταφή στο νεκροταφείο του χωριού.

Ο αποχαιρετισμός ιδιαίτερος, όπως ο ίδιος είχε ζητήσει, με την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», τον Δημήτρη Μπάση, την Μελίνα Ασλανίδου και τη Πέγκυ Ζήνα να λένε το ύστατο αντίο στον μουσικοσυνθέτη με μπουζούκι και δικά του τραγούδια. Το «Μάνα μου και Παναγιά», το «Περιγιάλι» και το συρτάκι από τον Ζορμπά.

Νωρίτερα συγχωριανοί του τον αποχαιρέτησαν με ριζίτικα που τραγούδησαν καθώς το φέρετρο με τη σορό του έβγαινε από την εκκλησία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook