Την Μαρία Κάλλας θα ενσαρκώσει στο Ηρώδειο η Μόνικα Μπελούτσι.

Η διάσημη ηθοποιός Μόνικα Μπελούτσι θα απαγγείλει τις επιστολές της ντίβας της όπερας, Μαρίας Κάλλας, ενώ θα την συνοδεύει το αυθεντικό πιάνο της, δώρο του Αριστοτέλη Ωνάση.

Η εντυπωσιακή Μόνικα Μπελούτσι έφτασε στην Ελλάδα, με αφορμή την παράσταση για την Μαρία Κάλλας «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις».


Η διάσημη ηθοποιός θα απαγγείλει τις επιστολές της ντίβας της όπερας, ενώ θα την συνοδεύει το αυθεντικό πιάνο της, το οποίο ήταν δώρο του Αριστοτέλη Ωνάση.

Η παράσταση θα λάβει χώρα στο Ηρώδειο στις 21,22 και 23 Σεπτεμβρίου υπό την σκηνοθετική μπαγκέτα του Τομ Βολφ.


Στην συνέντευξη Tύπου που παραχώρησε σχετικά με την παράσταση, η ηθοποιός δήλωσε ότι χαίρεται ιδιαίτερα που βρίσκεται στην χώρα μας. Συγκεκριμένα είπε: «Την αγαπώ πολύ και έρχομαι κάθε χρόνο. Θα είναι τρία πολύ έντονα βράδια. Τρομοκρατήθηκα όταν μου προτάθηκε η παράσταση, αλλά δεν μπορούσα να αρνηθώ, στο θέατρο δείχνω την ψυχή μου. Μέσα από τις επιστολές άγγιξα την ευαισθησία και την ψυχή της Μαρίας Κάλλας. Έχουμε παίξει αυτή την παράσταση σε όλο τον κόσμο και τώρα είμαστε εδώ, στην Αθήνα».

Η παράσταση «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και αναμνήσεις» βασίζεται στην σχετική έκδοση με τα αδημοσίευτα γράμματα της Κάλλας που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2019 στο θέατρο Marigny στο Παρίσι και ολοκλήρωσε τις παραστάσεις της την περασμένη άνοιξη με απόλυτη επιτυχία και ύστερα, μάλιστα, από την περσινή αναβολή επιστρέφει στην Ελλάδα.

Φέρνοντας στο φως κρυφές και άγνωστες πτυχές της Μαρίας Κάλλας, η Μόνικα Μπελούτσι θα διατρέξει ουσιαστικά όλη τη ζωή και την καριέρα της μεγάλης ντίβας, από τα πρώτα της χρόνια στη Νέα Υόρκη, ως τα πολεμικά χρόνια στην Αθήνα και από τις μεγάλες τις επιτυχημένες εμφανίσεις και μια ένδοξη καριέρα στον καταστροφικό έρωτα για τον Αριστοτέλη Ωνάση, όπου εστιάζει η συγκεκριμένη παράσταση μέσα από τα γεμάτα πάθος γράμματα που του έγραφε.

Τη Μόνικα Μπελούτσι θα πλαισιώσουν μουσικά οι ήχοι της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό την διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνα μαέστρου, Γιώργου Πέτρου και η ίδια υπόσχεται ότι θα μας ταξιδέψει σε όλη τη ζωή και την καριέρα της μεγάλης ντίβας-από την παιδική ηλικία στη Νέα Υόρκη έως την εποχή του μεγάλου της έρωτα για τον Αριστοτέλη Ωνάση που, όπως δηλώνει «ήταν αυτός που τελικά την καθόρισε και την εξόντωσε».
Η Μόνικα είχε εξηγήσει πως ταυτίζεται με τη μεσογειακή προσωπικότητα της Κάλλας, που την έκανε να αγαπήσει εξίσου με την ίδια την Ελλάδα.

Επιστρέφοντας μάλιστα συχνά στα μέρη μας, στα ίδια όπου πέρασε η κορυφαία ερμηνεύτρια, είχε πολλούς λόγους να σκεφτεί τις μεταφυσικές ταυτίσεις που τη συνδέουν μαζί της.


Όσον αφορά τις εμπειρίες και την ζωή της διάσημης υψίφωνου, την οποία και μελέτησε ιδιαίτερα πριν από την παράσταση, η Mόνικα Μπελούτσι είπε: «Ενώ λέμε ότι η Κάλλας είχε μια τραγική ζωή, εγώ πιστεύω ότι είχε μια γενναία ζωή. Είχε το κουράγιο να ακολουθήσει την καρδιά της και αυτό είναι κάτι που λίγες γυναίκες το κάνουν. Ήταν μια ντίβα που ζούσε σε πολλές χώρες και ένιωθε ξένη παντού. Σε αυτό το σημείο μπορώ πολύ εύκολα να ταυτιστώ μαζί της. Πάλευε για την ελευθερία και κάτι σημαντικό είναι πως χώρισε σε μια εποχή, που στην Ιταλία αυτό απαγορευόταν. Ήταν μια σύγχρονη γυναίκα που μας εμπνέει ακόμα και σήμερα. Για αυτό συζητάμε όλοι μαζί εδώ σήμερα».

Σίγουρα πήρα ρίσκο ερμηνεύοντας την Κάλλας και αυτή η διαδικασία μου άρεσε πάρα πολύ. Πιστεύω ότι θυσίασε όλη της τη νεότητα για χάρη της καριέρας της και όταν γνώρισε τον Ωνάση ήρθε ξανά σε επαφή με αυτή τη χαμένη της, αισθαντική πλευρά, αυτό είναι που της ξύπνησε ο Έλληνας Ωνάσης. Πιστεύω, ωστόσο, ότι το βαθύ της τραύμα δεν ήταν μόνο ο έρωτας της με τον Ωνάση αλλά το γεγονός ότι δεν έκανε παιδιά. Τραυματική ήταν επίσης η σχέση με τη μητέρα της»., είπε η διάσημη στα.

Όσο για το τι έμαθε μελετώντας τη ζωή και το έργο της Κάλλας, η Μόνικα Μπελούτσι ανέφερε:

«Φυσικά και έμαθα πολλά από αυτή τη γυναίκα αφού όπως είπε και ο Τομ ουσιαστικά περιγράφουμε τη ζωή της μέσα από αυτή τη παράσταση προσπαθώντας να βρούμε τη δύσκολη αναλογία, σεβόμενοι πάντα τον τρόπο που χειρίστηκε τη μελαγχολία της με μεγάλη αξιοπρέπεια. Πραγματικά με συγκίνησε η στάση της αυτή. Και φυσικά έμαθα πολλά από το γεγονός ότι η Κάλλας ήταν τόσο ακριβής και αφοσιωμένη στην δουλειά της σε σημείο θυσιαστικό-αυτό με συνέτριψε. Βέβαια αυτό ήταν παραπάνω βάρος για μένα γιατί όχι μόνο έπρεπε να αναμετρηθώ με την Κάλλας αλλά και σε διαφορετικές γλώσσες. Αυτό όμως με έκανε καλύτερη-και καλύτερη ηθοποιό».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook