Το περασμένο Σάββατο παρουσίασε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Ψάχνοντας τα βήματά μου» στο Σύλλογο των Αθηναίων στην Πλάκα, ο 14χρονος μαθητής και ποιητής Δημοσθένης Δεσποτίδης.

Ο 14χρονος πολυάσχολος -όπως οι περισσότεροι μαθητές στην ηλικία του – δεν είχε ποτέ αρκετό χρόνο για να γράφει τόσο όσο θα ήθελε και όταν λόγω καραντίνας βρέθηκε με άφθονο χρόνο στη διάθεσή του, τον αξιοποίησε γράφοντας την πρώτη του ποιητική συλλογή.

Το καλοκαίρι του 2020 ο 13χρονος τότε Δημοσθένης κέρδισε την πρώτη θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης του Ιδρύματος «Never Such Innocence».

Όπως είπε ο ίδιος στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» η παγκόσμια αυτή διάκριση, όπως και κάθε άλλη αντιπροσωπεύουν για εκείνον την αναγνώριση της σκληρής και επίπονης δουλειάς που έχει κάνει.

Ο Δημοσθένης πιστεύει ότι «πρέπει καθημερινά να προσπαθούμε για το καλύτερο και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, δηλαδή να βελτιωνόμαστε σε οτιδήποτε κάνουμε. Η αναγνώριση και η βράβευση είναι σημαντική. Όμως, η βελτίωση μας πρέπει να αποτελεί το εφαλτήριο για νέους στόχους και νέες κατακτήσεις».

«Ένιωσα και περηφάνεια με τη βράβευσή μου, γιατί διακρίθηκε η χώρα μου σε όλο τον κόσμο» είπε μεταξύ άλλων.

Ο δικός του στόχος για τα επόμενα χρόνια είναι να κατευθυνθεί προς τις θεωρητικές σπουδές, ενώ τον γοητεύει ιδιαίτερα ο διπλωματικός κλάδος και θα έβλεπε τον εαυτό του σε δέκα χρόνια διπλωμάτη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook