Η «Αυλή των Θαυμάτων» ξεκίνησε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Παρακευή 11/2 και ολοκληρώνει την ονειρική της πορεία το Σάββατο 26/2.

Είναι από τις στιγμές που σπάνια συναντάς τόσο δυνατές παραγωγές και τόσο έντονο απόηχο επιτυχίας σε όλα τα επίπεδα. Ένα έργο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις μεγάλες παραστάσεις του εξωτερικού και αποτέλεσμα κορυφαίων συντελεστών που οδεύουν την τέχνη ακόμα παραπέρα.

Στα «πηγαδάκια» των θεατών και οχι μόνο, που παρακολούθησαν την «Αυλή των θαυμάτων» ακούγεται η φράση: «νόμιζα πως βρέθηκα στο west end του Λονδίνου»

Ήδη οι προτάσεις για την παρουσίαση του μιούζικαλ που καταφτάνουν από μεγάλες σκηνές αφορούν τόσο την Ευρώπη όσο και τις αγορές της Δύσης και της Ανατολής.

Η εξαιρετικά ευρηματική σκηνοθεσία – διασκευή του Χρήστου Σουγάρη στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη και η συγκλονιστική μουσική του Στέφανου Κορκολή σε υπέροχους στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, οι ερμηνείες του απίθανου cast ηθοποιών, το εξωπραγματικό σκηνικό της Ελένης Μανωλοπούλου και οι χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού μας δίνουν ένα αποτέλεσμα διεθνών προδιαγραφών.

Το ΜΜΑ και η εταιρία παραγωγής Λυκόφως τόλμησαν εν μέσω πανδημίας να μας προσφέρουν ένα υπερθέαμα το οποίο συνεχίζεται έως το Σάββατο 26/2.

Το καστ

Γιώργος Γάλλος
Αλέξανδρος Μπουρδούμης
Κατερίνα Παπουτσάκη
Ρούλα Πατεράκη
Φιλαρέτη Κομνηνού
Μάνος Βακούσης
Κόρα Καρβούνη
Δημήτρης Πιατάς
Ειρήνη Καράγιαννη
Μαρία Διακοπαναγιώτου
Μαρίζα Τσάρη
Γιώργος Τσιαντούλας
Αλέξανδρος Βάρθης
Κρις Ραντάνοφ
Ηλέκτρα Σαρρή
Γιώργος Ντάβος

Και επειδή πολλές φορές οι κριτικοί θεάτρου και τέχνης τα λένε καλύτερα από τον καθένα βεβαίως με μοναδικό και αλάνθαστο καταλύτη τον ίδιο τον κόσμο παρακάτω διαβάστε κάποια αποσπάσματα κριτικών κορυφαίων του είδους:

Έγραψαν για την παράσταση:

Τα Συν (+) monopoly

Η μουσική – Η ορχήστρα
Στην πρώτη του απόπειρα σε μιούζικαλ, ο Στέφανος Κορκολής παραδίδει μια πλούσια δουλειά σε μουσικά μοτίβα όσο και σε συγκινήσεις – που μπορεί να διαβαστεί και ως μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού του έργου του Καμπανέλλη

Mytheatro

Η μουσική του Στέφανου Κορκολή είναι πράγματι υπέροχη και είναι, μαζί με κάποιες ερμηνείες, το πιο δυνατό στοιχείο της παράστασης.

Αυγή

Στην Αυλή των Θαυμάτων, το θαύμα συγγραφικά δεν έρχεται ποτέ. Όμως στην αυλή αυτή εδώ υπάρχουν φανερές και κρυφές εκπλήξεις, μικρά και μεγάλα θαύματα.
Το βάρος όταν μετατρέπεις ένα έργο σε μιούζικαλ πέφτει αναγκαστικά και αναπόφευκτα σε αυτούς που αναλαμβάνουν το μουσικό και στιχουργικό σκέλος του έργου. Το βάρος εδώ έγινε πούπουλο καθώς έχουμε την καταλυτική συνάντηση των Στέφανου Κορκολή και Γεράσιμου Ευαγγελάτου. Ο Στέφανος Κορκολής μακριά και κοντά από τα μουσικά του χνάρια, πετάει απλόχερα τις νότες τους στους πρωταγωνιστές και με σύγχρονους ήχους καταφέρνει να μην απομακρυνθεί καθόλου από την εποχή και κυρίως από το νοσταλγικό χαρακτήρα του έργου, αφήνοντας ευτυχώς που και που τις μελωδίες να μας θυμίζουν πως η μουσική γράφτηκες χτες.
Θέλει σκηνοθετική μαεστρία και τόλμη και σκηνοθετικό θάρρος να αρπάξεις τον κόσμο του Καμπανέλλη και να τον τολμήσεις μουσικά, χαρακτηριστικά που ο Σουγάρης εδώ διέθεσε απλόχερα.

Κουτί της Πανδώρας

Ο Στέφανος Κορκολής γράφει τη δική του ιστορία στο ελληνικό μιούζικαλ με την – κατά Χρήστο Σουγάρη – «Αυλή των Θαυμάτων»
Δεν ξέρω πως θα ήταν αυτό το εγχείρημα δίχως την απίστευτη μουσική και τα τραγούδια του Κορκολή!

Τελευταίες παραστάσεις για την «Αυλή των Θαυμάτων» έως το Σάββατο 26/2.

Μην το χάσετε!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook