Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου πέθανε την Τρίτη 17 Μαίου σε ηλικία 79 ετών μετά από πολύμηνη και σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό.

Ποιος όμως θα κληρονομήσει αμύθητη περιουσία του Βαγγέλη Παπαθανασίου;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας On Time και της Ντονατέλλας Αδάμου, η περιουσία του Βαγγέλη Παπαθανασίου αγγίζει το ποσό των 245.000.000 δολαρίων κι έχει ορίσει ως γενική κληρονόμο την επί μακρόν σύντροφό του, Λώρα Μεταξά, της γνωστής οικογενείας ποτοποιίας.

Μάλιστα στο παρελθόν γαλλικά έντυπα είχαν υποστηρίξει ότι το ζευγάρι είχε κάνει μυστικό γάμο.

Οι οικείοι του παραμένουν καταρρακωμένοι, ωστόσο προετοιμάζονται ψυχολογικά για το «τελευταίο αντίο» που σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ θα γίνει στο Παρίσι, όπου ζούσε μόνιμα τα τελευταία χρόνια.

Το δικηγορικό γραφείο του Βαγγέλη Καλαφάτη, όπου ο Vangelis είχε αναθέσει τη διαχείριση των υποθέσεών του, ανέφερε στην εφημερίδα: «Μολονότι πολύς κόσμος αγωνιά και θέλει να ξέρει λεπτομέρειες, αφού υπήρξε εξαιρετικά αγαπητός, η τελετή θα πραγματοποιηθεί σε πολύ στενό συγγενικό και φιλικό κύκλο. Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες στην Γαλλία είναι πολύ πιο χρονοβόρες σχετικά με τις αντίστοιχες στην Ελλάδα. Όταν οριστικοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία, το πότε και το που θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού του θα ενημερώσουμε σχετικά».

Η περιουσία αφορά και στα πνευματικά δικαιώματα από τις μουσικές του: 56 άλμπουμ, με το οσκαρικό «Chariots of Fire», το σάουντρακ για το «Blade Runner», τη «Μεθωδία» για τη NASA, το μουσικό του σήμα για το Μουντιάλ και πολλά άλλα αριστουργήματα.

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου διέθετε και τεράστια συλλογή έργων τέχνης, ενώ διαθέτει και ακίνητα, ένα από τα οποία είναι κάτω από την Ακρόπολη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook