«Αν ο κόσμος πιστέψει ότι ο Νικολόπουλος ή ο κάθε Νικολόπουλος είναι καλύτερος από τον Μυλωνάκη, τον Βελόπουλο κτλ, ας βάλει αυτούς στη Βουλή»

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας και σημειώνει πως «δεν είναι αρνητές εμβολίων στην Ελληνική Λύση», αλλά υποστηρίζει ότι «σε ένα νέο εμβόλιο χρειάζονται κάποια χρόνια δοκιμών…»

Για τα γεωπολιτικά, ο βουλευτής σχολιάζει ότι δύσκολα θα κάνει θερμό επεισόδιο ο «αποδυναμωμένος Ερντογάν», και εξηγεί γιατί το νέο πρόγραμμα δομής ενόπλων δυνάμεων στη Βουλή έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Αναφορικά με τις συμμαχίες κομμάτων σε επερχόμενες εκλογές, ξεκαθαρίζει ότι η το κόμμα του δεν θα συνεργαστεί με κανέναν και τονίζει πως οι «νέες κινήσεις στον πατριωτικό χώρο δεν αποτελούν απειλή», αφού «δεν έχουν πρόγραμμα και βασικές αρχές».

Από την ενεργητική δημοσιογραφία και την επιτυχημένη παρουσίαση δελτίου, περάσατε στην πολιτική. Πόσο εύκολη ήταν αυτή η μετάβαση;

Να πω την αλήθεια δεν ήταν και πολύ εύκολη. Αλλιώς είχα συνηθίσει να μιλάω στην τηλεόραση, να βγάζω τις ειδήσεις, αλλιώς να τις παρουσιάζω. Η Βουλή είναι κάτι που δεν είχα συνηθίσει όμως πιστεύω με τον καιρό, συνειδητοποίησα ότι και εκεί μπορώ να προσφέρω έργο, και προσφέρω έργο. Και αυτό είναι για μένα η μεγαλύτερη χαρά. Δεν είμαι επαγγελματίας βουλευτής πολιτικός και ούτε θέλησα ποτέ. Θέλω τα χρόνια που θα μείνω στη Βουλή να μπορέσω να δώσω κάτι παραπάνω από αυτό που υπάρχει τώρα στο πολιτικό σύστημα. Και το ήθος και η σοβαρότητα, και οι προτάσεις που κάνω μου δίνουν τη χαρά να πω ότι τελικά δεν είναι άσχημο για κάποιον που έχει κάνει μια διαφορετική πορεία στην εργασιακή του ζωή, στη δύση της καριέρας του να ασχοληθεί με την πολιτική.

Πως κρίνει η Ελληνική Λύση την διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση;

Ήταν λάθος από την αρχή. Η Ν.Δ έχει ένα επιτελείο που έχει τσακωθεί με την αλήθεια. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ. Δεν λέω ότι ο πρωθυπουργός λέει μονίμως ψέματα ή παραμύθια, πιστεύω όμως ότι αυτοί που του δίνουν συμβουλές και του κάνουν σχεδιασμό για την επόμενη μέρα, τις κάνουν λάθος. Και θα πω ένα απλό παράδειγμα. Κάποια στιγμή στη Βουλή ο πρωθυπουργός, λέει ότι υπάρχει μια έρευνα που λέει ότι ο κορωνοϊός δεν κολλάει μέσα στα λεωφορεία. θα μπορούσε να το πει αυτό κάποιος άνθρωπος λογικός; Προφανώς κάποιος του το είχε γράψει, του είχε δώσει και μια έρευνα fake. Δηλαδή αν δεν κολλάει στα Μ.Μ.Μ τότε που κολλάει; Στην ύπαιθρο, στο κυνήγι, στο ψάρεμα;

Ο Καθηγητής κ. Σαρηγιάννης προσφάτως τόνισε την σημασία της απολύμανσης του αέρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς ως κατεξοχήν εστία μόλυνσης.

Μα ο κ. Σαρηγιάννης έχει πιάσει το θέμα σωστά εξ αρχής. Για να καταλάβετε τι συμβαίνει και γιατί έχουν τσακωθεί με την αλήθεια παραθέτω το εξής: Από την αρχή μιλούσαν για 550 κλίνες ΜΕΘ. Μια μονάδα εντατικής θεραπείας για να είναι ολοκληρωμένη, πρέπει να έχει και όλο τον υλικό εξοπλισμό αλλά και τον ανθρώπινο. Πρέπει να υπάρχουν εντατικολόγοι, νοσηλευτές ειδικοί, δεν μπορείς να πάρεις έναν νευρολόγο πχ να κάνει τον εντατικολόγο γιατί θα πεθάνει ο άρρωστος. Δεν μπορείς να βάλεις μια νοσοκόμα που έβαζε γύψο στο χέρι του ασθενούς, να κάνει την βοηθό στην εντατική. Στην τελευταία επιτροπή που είχαμε καλέσει τον Υπουργό Υγείας, τον κ. Χαρδαλιά, τον κ. Τσιόδρα και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ είχε πει το εξής ο κ Τσιόδρας. Ότι σε όλη την χώρα οι εντατικές για τον covid είναι 500 – 600. Ο κόσμος όμως ακούει καθημερινά ότι οι εντατικές έγιναν 1300. Όμως αυτές που χρειάζονται και είναι έτοιμες να δεχθούν ασθενείς που έχουν νοσήσει από τον ιό είναι 500 με 600 εκ των οποίων 235 στην Αττική. Και ερωτώ, ποιος λογικός άνθρωπος πιστεύει ότι στα 6 εκατομμύρια κόσμο που ζει στην Αττική οι 235 κλίνες ΜΕΘ είναι αρκετές. Επίσης δεν είναι έτοιμες γιατί πριν τις ΜΕΘ υπάρχουν οι ΜΑΦ οι μονάδες αυξημένης φροντίδας δηλαδή. Δεν έχουμε ΜΑΦ, και εκεί υστερούμε. Έπρεπε λοιπόν από την πρώτη στιγμή της πανδημίας να φτιάξουμε σωστές ΜΕΘ με ανάλογο προσωπικό κτλ, να φτιάξουμε ΜΑφ γιατί όταν πηγαίνεις στις ΜΕΘ είναι το τελευταίο βήμα.

Γιατί δεν συνέβη αυτό;

Γιατί δεν μπορούσε να φτιαχτεί το Σύστημα Υγείας. Το Ε.Σ.Υ που κατέστρεψε η Ν.Δ από το 2012, θυμίζω o Άδωνης Γεωργιάδης ήταν Υπουργός Υγείας τότε που έλεγε κλείνω τα νοσοκομεία, κλείνω τις ΜΕΘ, απέλυσε 4.000 γιατρούς και χιλιάδες νοσηλευτές. Όταν καταστρέφεις την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας πολύ δύσκολα ξαναφτιάχνεται. Ήταν δύσκολο λοιπόν να αρχίσουν να φτιάχνουν πάλι. Επίσης οι καλοί γιατροί έχουν φύγει έχουν πάει στο εξωτερικό και είναι δύσκολο να ξαναγυρίσουν, με 600, 700 ευρώ και να κάθονται όλη τη μέρα στην εντατική. Η Ν.Δ φταίει για αυτό. Κατέστρεψε το Ε.Σ.Υ για να φτιάξει το νέο Ε.Σ.Υ.

Υπό τις συνθήκες αυτές δεν είναι άμεση λύση το lockdown όταν ο εχθρός μάλιστα είναι ασύμμετρος, προκειμένου να μην καταρρεύσει το Ε.Σ.Υ;

Εγώ θα αντιστρέψω το ερώτημα και θα πω το εξής. Από τον Μάρτιο που ξεκίνησε αυτή η υστερία με τον κορωνοϊό, έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα. Υπάρχουν τρομερά προβλήματα, όμως τα lockdown όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά καταστρέφουν την οικονομία και την ψυχολογία του ανθρώπου. Και γνωρίζετε ότι όταν πέφτει η ψυχολογία, είναι ευάλωτος ο άνθρωπος στην ασθένεια.

Και τι θα έκανε στην παρούσα χρονική συγκυρία ποια ήταν η λύση;

Το είπα εξ αρχής. Θα προσπαθούσε να φτιάξει ΜΕΘ και να πάρει ανθρώπους από το εξωτερικό, όχι για 6 μήνες ή ένα χρόνο αλλά με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Είναι κάτι ανάλογο με τις ένοπλες δυνάμεις. Τις καταστρέψαμε από το 2005-2019 και τώρα προσπαθούμε να δώσουμε του κόσμου τα δισεκατομμύρια για να τις ξαναφτιάξουμε. Και ένα ακόμα εγκληματικό λάθος ήταν να ανοίξουν το καλοκαίρι τα βόρεια σύνορα της Ελλάδος για να έρθουν τουρίστες από τις Βαλκανικές χώρες. Ούτε τα κέρδη που βγάλαμε ήταν κάτι τρομερό, και από την άλλη πλευρά, φόρτωσε το σύστημα υγείας με ανθρώπους που μολύνθηκαν και φτάσαμε στο σημείο να μην επαρκούν οι κλίνες και να χρειάζεται lockdown. Γιατί να κάνεις lockdown στην εστίαση και να μην έχεις τα μέτρα που προβλέπονται; Ήταν Σεπτέμβρης, Οκτώβριος. Μπορούσες να πεις στα τετραγωνικά που αναλογούν, σε τόση απόσταση να πάει η οικογένεια να φάει και να ξαναγυρίσει σπίτι της.

Τα μέτρα για την εστίαση είναι ικανοποιητικά;

Όχι βέβαια. Έχουν καταστραφεί οι άνθρωποι. Μου έλεγε φίλος που έχει μαγαζί εστίασης πίσω από το Χίλτον. Πληρώνει 20.000 ενοίκιο. Τώρα με τα μέτρα πληρώνει 12.000 ενοίκιο. Πιστεύει κανείς ότι ο άνθρωπος αυτός μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμα και αν πλήρωνε 6.000 ενοίκιο όταν παράγει μηδέν έσοδο; Πληρώνει τη ΔΕΗ, κοινόχρηστα, τα πάντα. Και η λογική της επιστρεπτέας που θα πληρώσει σε 6 μήνες πχ. Τι θα έχει αλλάξει τότε; θα βγάζει τα προς το ζην; Δεν μπορεί ο κόσμος να ζει με τα 500,600 ευρώ που του δίνει η κυβέρνηση τον μήνα, με ενοίκιο, οικογένειες και παιδιά είναι όλα καταστροφή.

Τι θέση παίρνει η Ελληνική λύση για τα εμβόλια;

Έχουμε πάγια θέση. Δεν είμαστε αντιεμβολιαστές καταρχήν. Όποιος το λέει αυτό είναι ψεύτης και απατεώνας. Και εγώ καταρχήν πέρυσι έκανα του πνευμονιόκοκκου και σαν πιλότος χρόνια έκανα τα εμβόλιά μου. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν θες τα εμβόλια. Αλλά από τη στιγμή που βγαίνει ένα εμβόλιο θέλει 3-5 χρόνια δοκιμές, για να πει κανείς ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Εμείς είπαμε ότι αυτό το εμβόλιο με mRNA είναι ένα δύσκολο εμβόλιο, μπορεί να φέρει παρενέργειες, μην αναγκάζεις τον άλλον με το έτσι θέλω να πάει να το κάνει. Υπάρχουν και άλλα εμβόλια όπως το sputnik που το είχαμε πει εξ αρχής, με μία δόση εμβολιαστική μετά από 22 μέρες έχει 92% ασφάλεια στους ασθενείς και όσοι έχουν μολυνθεί με άλλες ασθένειες εκτός κορωνοϊού, έχει 100%. Άρα λοιπόν για ποιο λόγο να πάμε να βάλουμε τον κόσμο να πάει να κάνει το εμβόλιο; Και για αυτό λέγαμε πάντα και για τα φάρμακα. Βγήκαμε και μιλήσαμε ευθαρσώς για τα φάρμακα και στην Αμερική και στον Καναδά. Όμως η κυβέρνηση σαν Μεσσία περίμενε το εμβόλιο της PHIZER.

Άρα συμφωνείτε και με την άποψη του Παύλου Πολάκη που μίλησε για τα μονοκλωνικά αντισώματα ως θεραπεία στον ιό;

Ο κ. Πολάκης δικαιολόγησε απόλυτα αυτά που έλεγε η Ελληνική Λύση. Και εμάς ιατροί μας τα λένε και μας συμβουλεύουν. Από τους 31 λοιμωξιολόγους που συμβουλεύουν την κυβέρνηση ,οι 15 είναι παιδίατροι.

Η Ελληνική Λύση δημοσκοπικά κρατάει ακόμα τα ποσοστά της. Ωστόσο νέες κινήσεις όπως η συνεργασία του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη με τον κ. Τζήμερο, αλλά και ο Γιώργος Τράγκας που ανακοίνωσε νέο κόμμα, αποτελούν απειλή για εσάς;

Ο πατριωτικός χώρος έχει πολύ μεγάλο εύρος. Η Ελληνική Λύση δεν απειλείται από κανέναν. Απειλείται μόνο από τον κακό της εαυτό, εάν και όποτε υπάρξει. Μέχρι στιγμής ο κόσμος έχει δει ότι είχαμε υποσχεθεί πριν τις εκλογές, είναι αυτά τα οποία, πιστεύουμε, προτείνουμε και φωνάζουμε. Τώρα το ότι ο κ. Τζήμερος με τον κ.Κρανιδιώτη θέλουν να κάνουν ένα κόμμα, το ότι ο κ. Τράγκας θέλει να κάνει κόμμα με τον κ.Νικολόπουλο αυτό δεν απασχολεί εμένα. Εμένα με απασχολεί εφόσον μπήκα στην Βουλή και με εξέλεξε ο λαός σαν πρώτο βουλευτή στην Ανατολική Αττική, να κάνω το καθήκον μου. Αν ο κόσμος πιστέψει ότι η Ελληνική Λύση δεν είναι ένα καλό κόμμα και πρέπει κάποιο κόμμα να την αντικαταστήσει, γιατί δύο κόμματα για να είμαστε ειλικρινείς, τα οποία μπαίνουν στην Βουλή στον ίδιο χώρο, ούτε καλό για τη Βουλή είναι ούτε έχει να δώσει κάτι παραπάνω. Αν θέλει να βάζει κόμματα, κομματίδια στη Βουλή για να πληρώνονται κάποια άτομα αυτό είναι θέμα της κοινωνίας. Όμως η κοινωνία πρέπει να σταματήσει να παίρνει αψήφιστα το θέμα, και οι εκλογές είναι πολύ σοβαρό θέμα. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι η Ελληνική Λύση και ο Κυριάκος Βελόπουλος οδεύουν προς την σωστή κατεύθυνση και είναι η μόνη λύση των επομένων ετών. Αν θέλει να μας δώσει παραπάνω ψήφους, για να έχουμε περισσότερες έδρες, τότε θα μπορούμε να πιέσουμε περισσότερο υπέρ του ελληνικού λαού.

Μια άλλη μορφή αύξησης δύναμης είναι και η συμμαχία. Το έχει σκεφτεί η Ελληνική Λύση μιας και κάποιοι λένε ότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο;

Ποιες είναι οι συμμαχίες; Να πάει η Ελληνική Λύση με ποιόν; Όποιος θέλει μπορεί να έρθει να συζητήσει με τον Πρόεδρο και αν τα βρουν να ενταχθεί στο κόμμα. Υπάρχει κάποιο άλλο κόμμα και δεν το ξέρω; Όλοι οι Πρόεδροι θέλουν να γίνουν τελικά; Πρέπει να είμαστε σοβαροί και κάποιος που κάνει ένα κίνημα να ζητάει και σοβαρά πράγματα. Θα βγει ο Τράγκας με τον Νικολόπουλο πχ. Ποιες είναι οι αρχές του κόμματος, ποιες οι σοβαρές προτάσεις; Θα πέσει πάνω στην ελληνική λύση. Ότι είπαμε εμείς θα το πει και αυτός; πχ το τρίπτυχο για εμάς, είναι πατρίδα- θρησκεία- οικογένεια. Θα το πει και αυτός αύριο; Εντάξει αν ο κόσμος πιστέψει ότι ο Νικολόπουλος ή κάθε Νικολόπουλος είναι καλύτερος από τον Μυλωνάκη, τον Βελόπουλο κτλ, ας βάλει αυτούς στη Βουλή. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Μια χαρά ήταν η ζωή μου και θα την φτιάξω πάλι. Το μόνο που με απασχολεί είναι η κατάντια της Ελλάδας. Και μπήκαμε μέσα με σοβαρότητα, με εντιμότητα να πούμε προτάσεις. Είχαμε πει για το τείχος του Έβρου, και τώρα πέσανε να φτιάξουν το τείχος του Έβρου.

Οι σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας είναι τεταμένες εδώ και καιρό. Φοβάστε θερμό επεισόδιο με τη γείτονα;

Ο Ερντογάν αυτή τη στιγμή -και πρέπει να το πούμε γιατί δεν έχει τονιστεί πολύ- βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη θέση. CIA και Μοσαντ νομίζω ότι είναι έτοιμοι να τον τελειώσουν. Διότι του προξενούν κάθε μέρα αντιδράσεις. Ο Βόσπορος θα γίνει το «Πολυτεχνείο» της Ελλάδος. Βλέπω καθημερινές και συνεχείς αντιδράσεις του νέου κόσμου. Άρα τι μένει; Ότι θα πάει σε εκλογές πολύ νωρίτερα, από το 2023 που πρέπει να γίνουν. Επίσης, ο Τούρκος ξέρει πολύ καλά ότι σε ένα θερμό επεισόδιο μικρής έκτασης και διάρκειας, δεν έχει μέλλον. Θα χάσει το ξέρει πολύ καλά, το θέμα είναι αν θα πιεστεί να κάνει επιθέσεις μεγάλης έκτασης. Νομίζω όμως ότι δεν θα το κάνει, δεν θα το τολμήσει, δεν θα τον αφήσουν κιόλας. Το άλλο θέμα είναι οι ένοπλες δυνάμεις. Για να εφαρμόσεις εξωτερική πολιτική πρέπει να έχεις ένοπλες δυνάμεις. Το δόγμα των ενόπλων δυνάμεων των δικών μας εδώ και χρόνια, και είναι κοινό μυστικό, είναι διπλό. Είναι η αποτροπή από την μία πλευρά, και η άμυνα από την άλλη. Αποτροπή με απλά ελληνικά, σημαίνει να είναι τόσο ισχυρές οι ένοπλες δυνάμεις στην χώρα μας, ούτως ώστε ο Ερντογάν να μην σκεφτεί ότι μπορεί να τα βάλει ποτέ μαζί τους. Το μικρό Ισραήλ πχ είναι μια πολύ μικρή χώρα με πολλούς εχθρούς τριγύρω όπως και εμείς. Όμως σκέφτεται κανείς να τα βάλει με το Ισραήλ; Για τον απλό λόγο ότι η αποτρεπτική του ισχύς είναι τεράστια. Δηλαδή ισχυρές ένοπλες δυνάμεις.

Πόσο ισχυρές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουμε ως χώρα;

Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν πολύ εκπαιδευμένα τα στελέχη και με πολύ υψηλό φρόνημα. Όμως οι πολιτικές ηγεσίες από το 2005- 2019 και κυρίως μέχρι το 2015 θα πω -γιατί θέλω να είμαι έντιμος- δεν έριξαν πενιά. Καταστρέψανε τα πάντα. 450 εκατομμύρια δεν αρκούν ούτε για βίδες. Από εκεί και πέρα έγινε μια προσπάθεια από την κυβέρνηση Τσίπρα -ΑΝΕΛ και πέσανε 3,5 δισ. Όμως τώρα η νέα δομή των ενόπλων δυνάμεων και η οποία ήρθε στη Βουλή, σήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Κάθε φορά που γίνεται μια νέα δομή και πρόγραμμα, είναι 15ετές, και το συγκεκριμένο από το 2020- 2035. Από τα 67 δισ που απαιτεί το πρόγραμμα για να υπάρχει πλήρης αποτρεπτική ικανότητα, εμείς θα διαθέσουμε περίπου 23 δισ! Πιστεύει ο κόσμος ότι αν δεν δώσεις σήμερα χρήματα να φτιάξεις τα Mirage, αύριο δεν θα χρειαστεί να δώσεις τα τριπλά για να αγοράσεις τα Rafale; Αυτό έγινε. Όταν παίρνουμε το υποβρύχιο και δεν παίρνουμε τορπίλες βαρέου τύπου, γιατί το παίρνουμε, για να το βλέπουμε; Εμένα το όνειρό μου για μία δυνατή πατρίδα είναι η αμυντική, που θα μπορούσε να έχει 15.000 ελληνόπουλα εργαζόμενους. Με υψηλούς μισθούς, ασφάλεια και όμως δεν παράγουμε τίποτα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook