Η εκτόξευση της μη επανδρωμένης αποστολής «Άρτεμις 1» είναι πια γεγονός και μια νέα σελίδα ανοίγει για το ταξίδι του ανθρώπου στο φεγγάρι.

3, 2, 1.. Ανάφλεξη προωθητών και το Artemis 1 εκτοξεύεται. Πάμε μαζί στη Σελήνη και ακόμη πιο μακριά.

Όσοι παρακολούθησαν από κοντά την εκτόξευση του πυραύλου της NASA από το ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα δεν μπορούσαν να κρύψουν την χαρά τους.

Την αποστολή με το όνομα της θεάς Αρτέμιδος μεταφέρει ο πύραυλος SLS, ο ισχυρότερος που έχει κατασκευάσει ποτέ η NASA.

Στόχος της αποστολής να να αποδείξει ότι η κάψουλα Orion, που βρίσκεται στην κορυφή του πυραύλου, είναι ασφαλής για τη μεταφορά αστροναυτών στο μέλλον.

Ο δρόμος προς την νέα προσελήνωση

Πενήντα χρόνια μετά το τέλος της διαστημικής αποστολής Απόλλων παίρνει τη σκυτάλη η αδελφή του θεού η Άρτεμις.

Ο τεράστιος πύραυλος, SPACE LAUNCH SYSTEM, ο πιο ισχυρός που έχει ποτέ κατασκευάσει η NASA μεταφέρει την μη επανδρωμένη κάψουλα για μια δοκιμαστική πτήση.

Στην αποστολή που έχει ήδη ξεκινήσει η κάψουλα θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη σελήνη για 39 με 42 μέρες και στην συνέχεια θα επιστρέψει στον πλανήτη μας.

Ο σχεδιασμός της NASA είναι να ακολουθήσει η επανδρωμένη αποστολή Άρτεμις 2 το 2024 και το 2025 η αποστολή Άρτεμις 3 με σκοπό την προσελήνωση.

Απώτερος στόχος της NASA η δημιουργία των θεμελίων για μια πιο μόνιμη σεληνιακή βάση και παρουσία αστροναυτών στον δορυφόρο της γης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook