Σε νέο γύρο απολύσεων προχωρά η Meta όπως ανακοίνωσε ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ ο οποίος παραδέχτηκε ότι το μέτρο «είναι σκληρό, όμως δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί».

Η ανακοίνωση της Meta έρχεται λίγους μήνες μετά την απόλυση 11.000 υπαλλήλων.

Η Meta, η εταιρία που έχει το Facebook, το Instagram και το WhatsApp, ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 10.000 νέες θέσεις εργασίας, περίπου το 13% του εργατικού δυναμικού της..

Η ανακοίνωση έρχεται λίγους μήνες μετά την απόλυση 11.000 υπαλλήλων του τεχνολογικού γίγαντα τον Νοέμβριο του 2022, σύμφωνα με το BBC.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, δήλωσε ότι οι περικοπές θα είναι «σκληρές» και αποτελούν μέρος ενός «έτους αποτελεσματικότητας».

Εκτός από τις 10.000 θέσεις εργασίας που χάνονται, 5.000 ρόλοι στην εταιρεία θα μείνουν κενοί. Ο Mr. Facebook είπε στο προσωπικό ότι η ομάδα προσλήψεων θα είναι μία από αυτές που θα επηρεαστούν πρώτα από τις περικοπές.
«Θα ενημερώσουμε τα μέλη της ομάδας πρόσληψης αύριο εάν επηρεάζονται», έγραψε σε ένα memo προς τους υπαλλήλους την Τρίτη.

«Αναμένουμε να ανακοινώσουμε αναδιαρθρώσεις και απολύσεις στους τεχνολογικούς ομίλους μας στα τέλη Απριλίου 2023 και στη συνέχεια στους επιχειρηματικούς μας ομίλους στα τέλη Μαΐου 2023. Σε μικρό αριθμό περιπτώσεων, μπορεί να χρειαστεί μέχρι το τέλος του έτους για να ολοκληρωθούν αυτές οι αλλαγές», πρόσθεσε
Η Meta παρουσίασε επιβράδυνση στα διαφημιστικά της έσοδα, με αποτέλεσμα να καταγράψει για πρώτη φορά το 2022 μείωση των ετήσιων πωλήσεών της.

Ο αριθμός των εργαζομένων του Κολοσσού των social media αυξήθηκε κατά 30% το 2020, το πρώτο έτος της πανδημίας και στη συνέχεια κατά 23% το 2021. Μέχρι τη στιγμή που η Meta άρχισε να καταργεί θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο, η εταιρεία είχε περισσότερους από 87.000 υπαλλήλους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook