Την πρωτιά στην αύξηση κατανάλωσης δεδομένων πέτυχε η Κροατία - Στην Ελλάδα η χρήση αυξήθηκε κατά 86%

Με ένα κινητό ανά χείρας, σερφάροντας στο Διαδίκτυο, βρέθηκαν οι Έλληνες την περίοδο της πανδημίας, με τη χρήση data στην Ελλάδα να εκτοξεύεται κυριολεκτικά. Το 1ο εξάμηνο του 2020, η χώρα σημείωσε το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό αύξησης στην κατανάλωση mobile data, παγκοσμίως: η χρήση gigabytes ανά κάρτα SIM αυξήθηκε κατά 86% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Την πρωτιά στην αύξηση κατανάλωσης gigabytes ανάμεσα σε 44 χώρες του κόσμου πέτυχε η Κροατία, όπου η χρήση mobile data κυριολεκτικά εκτινάχθηκε κατά 128%. Στη Σιγκαπούρη, που βρέθηκε στην τρίτη θέση της διεθνούς λίστας των χωρών με τη μεγαλύτερη αύξηση στη χρήση mobile data, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 79%.

Στην επόμενη θέση της λίστας των χωρών με τη μεγαλύτερη αύξηση στην κατανάλωση gigabytes ανά SIM, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Tefficient, βρέθηκε η Λιθουανία (67%), ακολούθησε το Περού (65%), η Ιταλία (63%) και η Ισπανία (62%). Στον αντίποδα, οι λιγότερο δραστήριοι χρήστες mobile data αποδείχθηκαν οι Ολλανδοί, όπου η κατανάλωση αυξήθηκε κατά μόλις 16% το 1ο εξάμηνο του 2020.

Τα στοιχεία της Tefficient, δείχνουν ότι στην Ελλάδα η μέση μηνιαία κατανάλωση gigabytes ανά κάρτα SIM, για το εξεταζόμενο διάστημα, ήταν 2,3 gigabytes. Με αυτήν την επίδοση, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 40η θέση μεταξύ των 44 κρατών ανά τον κόσμο, που εξετάζει η σχετική έρευνα.

Παγκόσμιοι πρωταθλητές

Παγκόσμιοι πρωταθλητές στη χρήση μηνιαία χρήση mobile data ανά κάρτα SIM είναι οι Φινλανδοί με 22,4 gigabytes, με την Ταϊβάν να κατατάσσεται δεύτερη, με μέση μηνιαία χρήση mobile data ανά κάρτα SIM τα 21,5 gigabytes.

Στην ίδια λίστα ακολουθεί το Μπαχρέιν και η Λετονία με ποσοστό αύξησης της μηνιαίας κατανάλωσης gigabytes ανά κάρτα SIM 18,1% και 15,4% αντίστοιχα. “Αν και η πανδημία έπληξε τον πλανήτη το 1ο εξάμηνο του 2020, η χρήση mobile data κάθε άλλο παρά ανακόπηκε. Ωστόσο, η ανάπτυξη ήταν κατανεμημένη άνισα, καθώς σε ορισμένες χώρες η χρήση αυξήθηκε ταχύτερα από άλλες. Επίσης, ως πιθανή συνέπεια της πανδημίας, λίγες χώρες ήταν ικανές να μετατρέψουν την ανάπτυξη της χρήσης σε ανάπτυξη του μέσου μηνιαίου εσόδου ανά πελάτη -ARPU”, αναφέρει η Tefficient.

Περί κόστους

Άλλο ένα ενδιαφέρον εύρημα της έρευνας της εταιρείας αφορά το κόστος της χρήσης mobile data ανά τον κόσμο, που – όπως αναφέρει η Tefficient – ποτέ δεν ήταν φθηνότερο, αν και αυτή η διαπίστωση δεν αφορά όλες τις χώρες του κόσμου. Πάντως η Ελλάδα, για το 1ο εξάμηνο του 2020, είχε το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης του κόστους ανά gigabyte ανάμεσα στις 44 χώρες, που εξετάζει η μελέτη.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό μείωσης του κόστους χρήσης ανά gigabyte στη χώρα μας ήταν 46%, με πρώτη την Κροατία με 58% και δεύτερη τη Σιγκαπούρη με 56%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook