H Google αποφάσισε, με αρκετή καθυστέρηση, να αποκαλύψει όλα τα δεδομένα που μαζεύει ο Chrome και το Google app στο κινητό.

H αποκάλυψη αυτή ήρθε μετά από το αίτημα της DuckDuckGo, η οποία κατηγορεί την Google για συλλογή υπερβολικά πολλών δεδομένων από τους χρήστες.

Η Apple ζητά πλέον από όλους τους δημιουργούς περιεχομένου να δηλώνουν στους χρήστες ποια είναι τα δεδομένα που συγκεντρώνουν από τους χρήστες και κάτι αντίστοιχο είναι υποχρεωμένη να κάνει και η Google. Η Apple δημοσιεύει εδώ αναλυτικές πληροφορίες για το πόσα και ποια δεδομένα των χρηστών συλλέγουν οι εφαρμογές της.

Ανεξάρτητες εταιρείες υπολογίζουν ότι το 52% των apps μοιράζονται τα δεδομένα των χρηστών με τρίτους, ενώ το 80% των apps χρησιμοποιούν τα δεδομένα αυτά για εμπορικούς σκοπούς. Η Google, πάντως έχει σημειώσει ότι από το 2022 και έπειτα, δεν θα επιτρέπει τη λειτουργία cookies τρίτων μέσα στον Chrome.

Δεν είναι όλα ρόδινα, όμως, αφού έχουν ήδη αναπτυχθεί εργαλεία που μπορούν να παρακάμψουν λειτουργίες όπως αυτή που θέτει η Apple ως κανόνα για την ενημέρωση των χρηστών περί των δεδομένων που χρησιμοποιούν τα apps προκειμένου να πάρουν έγκριση για το App Store.

Από το thehackernews και το techblog

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook