Από τον περασμένο Ιανουάριο χάκερς μοιράζονται μεταξύ τους τεράστιες ποσότητες προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Business Insider, ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν ότι ένας χρήστης σε φόρουμ για hacking έχει δημοσιοποιήσει ολόκληρο το σύνολο δεδομένων, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για περίπου 533 εκατομμύρια μέλη του Facebook!

Τα δεδομένα περιλαμβάνουν αριθμούς τηλεφώνου, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις email και τοποθεσίες, μεταξύ άλλων προσωπικών πληροφοριών. Περίπου 32 εκατομμύρια από τους χρήστες είναι στις ΗΠΑ, ενώ 11 εκατομμύρια από το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα 6 εκατομμύρια προέρχονται από την Ινδία.

Οι ερευνητές ασφαλείας αναφέρουν οτι χρήστες του Telegram μπορούσαν να πληρώσουν για να αναζητήσουν δεδομένα στη συγκεκριμενη βάση δεδομένων. Οι εισβολείς εκμεταλλεύτηκαν ένα bug που το Facebook διόρθωσε τον Αύγουστο του 2019 και φαίνεται ότι αυτή η βάση δεδομένων περιλαμβάνει πληροφορίες πριν από αυτό το fix.

Αυτή η παραβίαση-διαρροή από hackers εξακολουθεί να αφήνει πολλούς χρήστες εκτεθειμένους. Το Facebook θα μπορούσε να έχει ειδοποιήσει τους χρήστες ώστε να είναι υποψιασμένοι για πιθανές τηλεφωνικές κλήσεις spam και άλλες απάτες. Καλό θα είναι να αλλάζουμε του κωδικούς πρόσβασης συχνα, τόσο στο Facebook και σε άλλες υπηρεσίες.

Από το techblog

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook