Το ότι το Facebook δεν μας θεωρεί και μεγάλης ευφυίας άτομα το έχει αποδείξει πολλές φορές. Τώρα... αποφάσισε να βάζει ταμπέλες στις σατιρικές σελίδες, για να μην μπερδεύεται το κοινό με εκείνες που έχουν ειδήσεις.

Με τις ταμπέλες που τοποθετεί το Facebook σε μία σελίδα, μπορεί κανείς να είναι ήσυχος ότι αυτό που διαβάζει είναι όντως προϊόν μυθοπλασίας, ή κριτικής. Έχει παρατηρηθεί σε πολλές περιπτώσεις οι άνθρωποι να συγχέουν την πραγματική ενημέρωση με τα σατιρικά δημοσιεύματα που μοιράζονται οι χρήστες του Facebook.

Εκτός από τις ταμπέλες για τις σατιρικές αναφορές, το Facebook δοκιμάζει και άλλους τίτλους, όπως είναι το fan page για τη σελίδα των ακολούθων ενός δημόσιου προσώπου, ή του public official για να μην μπερδεύει κανείς τους δημόσιους λειτουργούς. Η εφαρμογή των ταμπελών είναι πιλοτική στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή.

Η τοποθέτηση της ταμπέλας αυτής είναι δύσκολη υπόθεση σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, όπου η ειδησεογραφική πραγματικότητα πολλές φορές ξεπερνά ακόμα και την πιο οργιώδη φαντασία ενός σατιρικού συγγραφέα.

Από το Techblog

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook