Έρχεται φραγή σε όλους για τα πενταψήφια
Αλλάζει η νομοθεσία για τις χρεώσεις στα εισερχόμενα SMS από πενταψήφια νούμερα.
Μέσα σε 10 ημέρες από την έναρξη της ισχύος του νέου κανονισμού θα γίνει φραγή από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας σε όλα τα SMS από πενταψήφια νούμερα, σύμφωνα με το νέο πλαίσιο που προτείνει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Αφορμή για το νέο πλαίσιο είναι οι χιλιάδες καταγγελίες που έχουν γίνει για εγγραφή σε τέτοιου είδους υπηρεσίες χωρίς να έχει δώσει πρωτύτερα ο χρήστης τη συγκατάθεσή του.
Η φραγή θα είναι εκ των προτέρων και ο καταναλωτής θα μπορεί εφόσον το επιθυμεί να άρει τη φραγή από συγκεκριμένα μόνο πενταψήφια.
Υπογραμμίζεται ότι το μέτρο δεν έχει ισχύσει ακόμα καθώς θα προηγηθεί δημόσια διαβούλευση από την Εθνική Επιτροπή με την αγορά και τους παρόχους.
Η ΕΕΤΤ προτείνει να υπάρξει ένα περιθώριο 10 ημερών στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για να κλείσουν όλες τις υπηρεσίες πολυμεσικής πληροφόρησης με χρεώσεις.
Ολες οι Ειδήσεις
- Μαριαλένα Ρουμελιώτη: Η συγκινητική εξομολόγηση για τη γέννηση του γιου της και το πρόβλημα υγείας
- Σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Μεθώνης – Σε επιφυλακή οι Αρχές – Τι λένε οι σεισμολόγοι
- Έξαλλος ο Τραμπ με τον Νετανιάχου: «Δεν έχει γ@@@@@νη κρίση» – «Του το έδωσα να το καταλάβει» – «Η συμφωνία με το Ιράν εξακολουθεί να ισχύει»
- Ελένη Μενεγάκη – Μάκης Παντζόπουλος: Ερωτευμένοι σε καλοκαιρινή εξόρμηση – Δείτε τις φωτογραφίες
- Δέσποινα Βανδή: Το ξεσηκωτικό video clip για το νέο τραγούδι της «Να με αγαπάς»
- Κάβουρα: «Ένα ζευγάρι πρέπει να δημιουργεί π@ρνο μαζί» – Απάντησε σε σεξουαλικές ερωτήσεις του Λάγιου και τον …κόμπλαρε! (Βίντεο)
- Φαίη Σκορδά: Η πρώτη κοινή φωτογραφία με τον σύντροφό της, Αλέξανδρο Αθανασιάδη που δημοσίευσε
- Γιώργος Μυλωνάκης: Πήρε εξιτήριο από το κέντρο αποκατάστασης – Επιστρέφει στο σπίτι του – Από Δευτέρα στη δουλειά της και η σύζυγος του
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook