Μία από τις πολλές οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας ήταν και η μείωση της παγκόσμιας παραγωγής smartphones, η οποία κατά την διάρκεια του 2020 κινήθηκε πτωτικά κατά 11%.

Και η ίδια η Samsung έχει παραδεχθεί ότι η πανδημία έχει πλήξει σοβαρά τον ρυθμό παραγωγής της. Μόνο τον περασμένο Απρίλιο ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones μείωσε την παραγωγή του σε ποσοστό 60%.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Trend Force πέρα από την πανδημία, σημαντικό ρόλο είχε και η επιβολή κυρώσεων στην κινεζική Huawei, κορυφαία εταιρεία κατασκευαστών.

Η αναφορά της Trend Force καταγράφει ότι συνολικά οι κατασκευαστές παρήγαγαν 1,25 δισεκατομμύρια συσκευές. Στις έξι κορυφαίες θέσεις βρέθηκαν οι Samsung, Apple, Huawei, Oppo και Vivo, με την Huawei να δέχεται διπλό χτύπημα καθώς πέρα από τον κορωνοϊό είχε να αντιμετωπίσει και τις κυρώσεις που δεν της επέτρεπαν να αποκτήσει πρόσβαση σε συστήματα επεξεργαστών.

Αρκετοί αναλυτές προβλέπουν ότι η παραγωγή έξυπνων κινητών τηλεφώνων θα επανακάμψει από τον επόμενο χρόνο.

Σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη της αγοράς θα είναι το 5G. Οι προβλέψεις θέλουν την συγκεκριμένη τεχνολογία να επιτυγχάνει διείσδυση της τάξης του 37% εντός του 2021.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook