Η Qualcomm προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του νέου της SoC (System-on-Chip) Snapdragon 480, το οποίο θα προσφέρει πρόσβαση σε δίκτυα 5G ακόμη και σε μελλοντικές συσκευές μεσαίας κατηγορίας.

Το Snapdragon 480 είναι το πρώτο SoC της σειράς 4 της Qualcomm που θα υποστηρίζει την τεχνολογία 5G χάρη στο ενσωματωμένο X51 5G modem, ενώ είναι κατασκευασμένο με την τεχνολογία 8nm (nanometre) και υποστηρίζει την τεχνολογία ταχείας φόρτισης Qualcomm Quick Charge 4+, οθόνες 120Hz και ασύρματη τεχνολογία Wi-Fi 6.

Επιπλέον, χρησιμοποιώντας τον επεξεργαστή εικόνας Spectra 345, το Snapdragon 480 θα προσφέρει δυνατότητα τριπλής επεξεργασίας σήματος, για πρώτη φορά σε επεξεργαστή της σειράς 4 της Qualcomm, η οποία θα επιτρέπει την λήψη βίντεο ή φωτογραφίας συγχρόνως από τρεις φωτογραφικούς αισθητήρες.

Σε σύγκριση με το προγενέστερο Snapdragon 460, το 480 θα προσφέρει διπλασιασμό των επιδόσεων χάρη στην μονάδα επεξεργασίας Kryo 460 και την μονάδα γραφικών Adreno 619, ενώ ο φόρτος εργασίας της ενσωματωμένης Τεχνητής Νοημοσύνης θα είναι βελτιωμένος κατά 70%.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Qualcomm, η νέα της υλοποίηση θα προσφέρει σε πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους πρόσβαση σε συσκευές με ικανότητα 5G. Οι πρώτες συσκευές που θα είναι εξοπλισμένες με το νέο Snapdragon 480 θα ανακοινωθούν στις αρχές του 2021 και πιθανότατα θα προέρχονται από κατασκευαστές όπως οι Oppo, Vivo και HMD Global (κατασκευάστρια των συσκευών Nokia).

Πηγή: pestaola

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook