Συνολικά, οι τρεις μεγάλοι τεχνολογικοί όμιλοι, Apple, Alphabet και Microsoft , είχαν έσοδα της τάξης των 189,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο.

Τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι Apple, Alphabet και Microsoft την Τρίτη έδειξαν ότι η ζήτηση για ψηφιακές υπηρεσίες αλλά και gadgets συνεχίζει να υφίσταται.

Τα κέρδη των αποκαλούμενων Big Tech έφτασαν σε αναπάντεχα μεγάλα ύψη καθώς η παγκόσμια οικονομία ξεκινά την επανεκκίνησή της ύστερα από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της περυσινής χρονιάς.

Βεβαία, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ίδια η πανδημία είναι ο λόγος που ώθησε τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες του πλανήτη την περασμένη χρονιά.

Τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι Apple, Alphabet και Microsoft την Τρίτη έδειξαν ότι η ζήτηση για ψηφιακές υπηρεσίες αλλά και gadgets συνεχίζει να υφίσταται, κάνοντας τις τεχνολογικές εταιρείες τους πιο ωφελημένους της σταδιακής ανάκαμψης της φετινής χρονιάς, όπως ακριβώς ήταν και από τους πιο ανθεκτικούς τομείς της οικονομίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Apple πρακτικά «διέλυσε» τις προβλέψεις των αναλυτών ανακοινώνοντας κέρδη ύψους 21,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, σχεδόν διπλασιάζοντας την επίδοση της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Οι πωλήσεις των νέων iPhone ήταν ιδιαίτερα αυξημένες. Παρόλα αυτά η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε ελαφρά καθώς οι προβλέψεις δεν θέλουν επανάληψη της συγκεκριμένης επίδοσης και το επόμενο τρίμηνο.

Τα κέρδη της Microsoft έφτασαν τα 19,1 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 42% σε σχέση με πέρυσι, καθώς η ζήτηση για υπηρεσίες cloud αυξήθηκαν ραγδαία. Ακολούθως, η Alphabet, μητρική της Google σχεδόν τριπλασίασε τα καθαρά της κέρδη στα 18,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα αποτελέσματα των Big Tech σε συνδυασμό με αυτά των εταιρειών που θα ακολουθήσουν, της Facebook σήμερα Τετάρτη και της Amazon την Πέμπτη, δείχνουν ότι ο κλάδος των ψηφιακών υπηρεσιών έλαβε τεράστια ώθηση από τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας και θα συνεχίσει έτσι και την περίοδο μετά την κρίση, σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν στελέχη του χώρου και επενδυτές.

Αναλυτικά τα οικονομικά αποτελέσματα

Πιο αναλυτικά, τα αποτελέσματα γ’ οικονομικού τριμήνου της Apple περιλαμβάνουν έσοδα ύψους 81,4 δισ. δολαρίων (έναντι προβλέψεων 73,3 δισ. δολαρίων) και τα καθαρά έσοδα ήταν 21,7 δισ. δολάρια (έναντι προβλέψεων 16,62 δισ. δολάρια). Τα έσοδα από τις πωλήσεις συσκευών iPhone ήταν 39,57 δισεκατομμύρια δολάρια (προβλέψεις για 34,04 δισ. δολάρια), ενώ τα έσοδα από τις υπηρεσίες έφτασαν στα 17,49 δισεκατομμύρια δολάρια (προβλέψεις για έσοδα 16,28 δισ. δολάρια). Τα στοιχεία αυτά αποκαλύπτουν μία αύξηση στις πωλήσεις συσκευών iPhone της τάξης του 50%.

Για το αντίστοιχο τρίμηνο, η Microsoft ανακοίνωσε έσοδα ύψους 46,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων (έναντι προβλέψεων για 44,2 δισ. δολάρια) και καθαρά κέρδη ύψους 16,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (έναντι 14,53 δισ. δολάρια). Η πωλήσεις της πλατφόρμας Azure ανέβηκαν κατά 52% (έναντι προβλέψεων για αύξηση κατά 42%) ενώ τα έσοδα από τις εμπορικές, cloud εφαρμογές ανήλθαν στα 19,5 δισεκατομμύρια δολάρια (έναντι προβλέψεων για έσοδα 18,7 δισ. δολάρια).

Η Alphabet ανακοίνωσε για το β’ τρίμηνο του 2021 συνολικά έσοδα της τάξης των 61,88 δισεκατομμυρίων δολαρίων τη στιγμή που οι προβλέψεις των αναλυτών θεωρούσαν ότι τα έσοδα θα κινηθούν στα 56,16 δισ. δολάρια. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας έφτασαν στα 18,53 δισ. δολάρια (έναντι προβλέψεων 13,07 δισ. δολάρια). Τα έσοδα από την διαδικτυακή διαφήμιση ανήλθαν στα 50,4 δισεκατομμύρια δολάρια (προβλέψεις για 45,07 δισ. δολάρια) ενώ τα έσοδα από τις cloud υπηρεσίες ανήλθαν στα 4,63 δισ. δολάρια (προβλέψεις για 4,40 δισ. δολάρια).

Συνολικά, οι τρεις μεγάλοι τεχνολογικοί όμιλοι είχαν έσοδα της τάξης των 189,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο. Το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 39% σε σχέση με τα έσοδα της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι και περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια παραπάνω από τις προβλέψεις της Wall Street.

Πηγή: OT.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook