Εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο έχουν μείνει χωρίς Facebook, Instagram και Whatsapp.

Το Facebook έχει «πέσει» σε ολόκληρο τον κόσμο   συμπαρασύροντας  Instagram και Whatsapp  που επίσης δεν λειτουργούν. Η αιτία της βλάβης  ακόμη παραμένει άγνωστη και επίσης δεν έχει διορθωθεί.

Αργά το βράδυ έγινε γνωστό ότι εργαζόμενοι του Facebook δεν μπορούν… ούτε να μπουν στα κτίρια για να διορθώσουν τη βλάβη!

Κι ενώ εκατομμύρια χρήστες των Facebook, Instagram και WhatsApp βρίσκονται εκτός σύνδεσης εδώ και ώρες, οι εργαζομένοι της εταιρείας δεν μπορούν να μπουν καν στο κτίριο!

Αυτό μεταδίδει η ρεπόρτερ τεχνολογίας των ΝYTimes, Σίρα Φρένκελ, η οποία επικοινώνησε με εργαζόμενο της Facebook μετά το μπλακ άουτ της εταιρείας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter, οι κάρτες εισόδου των εργαζομένων έχουν μπλοκάρει και δεν μπορούν να μπουν μέσα για να διορθώσουν το πρόβλημα.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στη Facebook παρατήρησαν πως δεν λαμβάνουν email τα οποία έχουν αποστολείς εκτός της εταιρείας.

Απολογείται ο Μάικ Σρούπερ
Εν τω μεταξύ, ο CTO του Facebook, Μάικ Σρούπερ, με ανάρτησή του επίσης στο Twitter ζητά συγγνώμη από τους χρήστες και διαβεβαιώνει πως όλοι εργάζονται με στόχο να αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Στην Ελλάδα, τα πρώτα προβλήματα έγιναν αντιληπτά περίπου στις 18.40 το απόγευμα της Δευτέρας, 04.10.2021, όπως σας ενημέρωσε άμεσα το newsit.gr, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα ξεκίνησαν οι αναφορές για προβλήματα και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πολλοί χρήστες δεν είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης στο social μέσο, αλλά και στο δικής του ιδιοκτησίας Instagram, από κάποιο «θέμα» που παρουσιάστηκε, πιθανότατα στον server.

Οι οικονομικές επιπτώσεις με την μετοχή της εταιρίας

Το πρόβλημα έχει και τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις »), η αξία της μετοχής του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έπεσε πάνω από 5% (στο 5,48% στις 9:27 ώρα Ελλάδας), στα 324,33 δολάρια.

Την ίδια στιγμή, μια υπηρεσία η οποία παρακολουθεί τα κρασαρίσματα στο διαδίκτυο και τον αντικτυπό τους, η NetBlocks, εκτίμησε ότι η διακοπή διάρκειας άνω των δύο ωρών έχει κοστίσει ήδη στην παγκόσμια οικονομία 160 εκατομμύρια δολάρια.

Η πλατφόρμα των σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων μηνιαίων χρηστών διανύει μια από τις χειρότερες κρίσεις για τη φήμη της τις τελευταίες δυο εβδομάδες, εξαιτίας των αποκαλύψεων μιας μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.
Πρώην μηχανικός υπεύθυνη προϊόντος στο Facebook, η Φράνσις Χόγκεν διέρρευσε πολλά εσωτερικά έγγραφα, συγκεκριμένα στη Wall Street Journal, και κατηγόρησε τον όμιλο ότι “(επιλέγει) το όφελος παρά την ασφάλεια”, των χρηστών του, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή από το αμερικανικό δίκτυο CBS.

«Υπήρχαν συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ του τι ήταν καλό για το κοινό και τι ήταν καλό για το Facebook. Και το Facebook, ξανά και ξανά, επέλεξε να βελτιστοποιεί για τα δικά του συμφέροντα για να κερδίζει περισσότερα χρήματα», δήλωσε η Χόγκεν. Μάλιστα, τα έγγραφα που παρουσίασε, περιελάμβαναν μια εσωτερική μελέτη στην πλατφορμα, η οποία έδειξε ότι μόνο το 5% του περιεχομένου μίσους είχε αντιμετωπιστεί.

Οι εξηγήσεις μέσω … Twitter

Το πρόβλημα είναι τεράστιο για την κολοσσιαία εταιρία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ που έστειλε έστειλε το πρώτο της επίσημο μήνυμα… μέσω Twitter, λέγοντας:

«Καταλαβαίνουμε ότι μερικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην σύνδεση με την εφαρμογή και τα προϊόντα μας. Δουλεύουμε για να επιστρέψει η κανονικότητα όσο πιο γρήγορα γίνεται και απολογούμαστε για την οποιαδήποτε δυσκολία».

Δείτε την ανάρτηση του επίσημου λογαριασμού της Facebook στο Twitter

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook