Με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος από τα σκουπίδια στις θάλασσες η Samsung, έκανε γνωστό ότι τα νέα κινητά τηλέφωνα της θα κατασκευαστούν εν μέρει από τα δίχτυα που παρατούν οι ψαράδες.

Τα στελέχη της Samsung σημειώνουν ότι μπορεί να θεωρούμε τα πλαστικά μπουκάλια και τις πλαστικές τσάντες ως το μεγάλο πρόβλημα της μόλυνσης των ωκεανών αλλά όπως αναφέρουν οι ειδικοί είναι τα αποκαλούμενα μικροπλαστικά αντικείμενα και τα παρατημένα δίχτυα το πραγματικό μεγάλο πρόβλημα και για αυτό η εταιρεία αποφάσισε να στρέψει την προσοχή της σε αυτή την κατεύθυνση.

Εκτός από τα κινητά τηλέφωνα της σειράς Galaxy που θα παρουσιάσει σε λίγες μέρες η Samsung σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ανακυκλωμένα αλιευτικά δίχτυα σε όσο το δυνατόν περισσότερες από τις δεκάδες ηλεκτρονικές συσκευές και gadgets που κατασκευάζει.

Για διαφόρους λόγους οι ψαράδες παρατούν μεγάλα τμήματα του εξοπλισμού τους μέσα στη θάλασσα.
Αυτά μετατρέπονται σε σκουπίδια που από τη μια πλευρά μολύνουν το περιβάλλον ενώ ταυτόχρονα αποτελούν θανάσιμες παγίδες για διάφορα είδη που είτε καρφώνονται στα αγκίστρια που υπάρχουν σε αυτόν τον εξοπλισμό και πεθαίνουν άμεσα είτε μπλέκονται μέσα στα δίχτυα και αδυνατούν στη συνέχεια να ξεφύγουν.

Υπολογίζεται ότι στη θάλασσα παραμένουν ως σκουπίδια περίπου 640 χιλιάδες τόνοι αλιευτικού εξοπλισμού
Υπάρχουν και άλλες εταιρείες που έχουν αποφασίσει να κατασκευάζουν τα προϊόντα τους με ανακυκλωμένα υλικά πλαστικών σκουπιδιών που μολύνουν τις θάλασσες. Μια από αυτές είναι η Microsoft. Πρόκειται για μια νέα τάση στον τομέα της εταιρικής ευθύνης μεγάλων εταιρειών που έχει στόχο τον καθαρισμό των ωκεανών από τα πλαστικά σκουπίδια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook