Σύμφωνα με το Politico, η Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων, αποφάσισε να σταματήσει την αποστολή δεδομένων στις ΗΠΑ και ενημέρωσε σχετικά την ΕΕ.

Οι Ευρωπαίοι κινδυνεύουν να δουν τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram να κλείνουν αυτό το καλοκαίρι, καθώς η ρυθμιστική αρχή προστασίας της ιδιωτικής ζωής της Ιρλανδίας έδωσε εντολή στην εταιρεία να σταματήσει να στέλνει δεδομένα χρηστών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με άρθρο του «Politico».

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν το 2020, όταν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακύρωσε συμφωνία ΕΕ και ΗΠΑ για μεταφορά δεδομένων.


Το Privacey Shiled, όπως ονομάζεται, δεν ήταν αποδεκτό εξαιτίας των πρακτικών επιτήρησης των ΗΠΑ και των αμφιβολιών που είχαν εκφραστεί. Το προσωρινό πλαίσιο συνεργασίας που είχε συμφωνηθεί πρέπει και αυτό να σταματήσει μετά την οριστική απόφαση της Επιτροπής.

Η Meta έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι μια τέτοια απόφαση θα κλείσει πολλές από τις υπηρεσίες της στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Instagram.

«Εάν δεν εγκριθεί ένα νέο πλαίσιο διατλαντικής μεταφοράς δεδομένων και δεν είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να βασιζόμαστε σε SCC ή να βασιζόμαστε σε άλλα εναλλακτικά μέσα μεταφοράς δεδομένων από την Ευρώπη στις Ηνωμένες Πολιτείες, πιθανότατα δεν θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ορισμένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Facebook και του Instagram, στην Ευρώπη», δήλωσαν εκπρόσωποι της Meta.

ΕΕ και ΗΠΑ βρίσκονται εν μέσω διαπραγμάτευσης ενός νέου κειμένου μεταφοράς δεδομένων που θα επιτρέψει σε εταιρείες, όπως τη Meta, να συνεχίσουν την αποστολή δεδομένων ανεξάρτητα από την ιρλανδική απόφαση.
Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον τον Μάρτιο συμφώνησαν σε μια προκαταρκτική συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο, αλλά οι διαπραγματεύσεις για τα «ψιλά γράμματα» έχουν σταματήσει και είναι απίθανο να επιτευχθεί τελική συμφωνία πριν από το τέλος του έτους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook