Εντυπωσιακές είναι οι αυξήσεις από τις αφίξεις ταξιδιωτών με τις εισπράξεις να ξεπερνούν κατά πολύ εκείνες του 2021 αλλά και του 2019, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

Οι αφίξεις ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 241,5% και οι σχετικές εισπράξεις κατά 224,5% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2021, όπως αναφέρει ο Βασίλης Κικίλιας σε ανάρτηση του.

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιούνιο είναι 2,6 δισ. ξεπερνώντας τις αντίστοιχες του 2019. Σε μια δύσκολη χρονιά με πολλαπλές κρίσεις, συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά για να στηρίξουμε τη μέση ελληνική οικογένεια», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο υπουργός Τουρισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ για το ισοζύγιο πληρωμών Ιουνίου, η αύξηση του πλεονάσματος υπηρεσιών «οφείλεται στη βελτίωση πρωτίστως του ισοζυγίου ταξιδιωτικών υπηρεσιών και δευτερευόντως των άλλων επιμέρους ισοζυγίων. Οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 241,5% και οι σχετικές εισπράξεις κατά 224,5% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2021. Σημειώνεται ότι σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019 οι αφίξεις ανήλθαν στο 89,0% και οι εισπράξεις ξεπέρασαν το αντίστοιχο επίπεδο», στα 2,61 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2021 οι εισπράξεις ήταν 806 εκατ. ευρώ, ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2020 μόλις 83 εκατ. ευρώ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook