Για τον ελληνικό τουρισμό και το πιστοποιητικό εμβολιασμού μίλησε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης στο politico.

Ο κ. Θεοχάρης χαρακτήρισε, ως χρονικό ορόσημο για το επίσημο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού την 14η Μαΐου 2021, αναφέροντας ότι «είμαστε σχετικώς βέβαιοι ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι ασφαλής, καθώς θα έχουμε ως συμμάχους τον καλό καιρό και την πρόοδο των εμβολιασμών. Το μόνο που μπορούμε να πούμε προς το παρόν με σιγουριά είναι ότι το 2021 θα αποδειχθεί καλύτερο από την προηγούμενη χρονιά».

Σε σχετική ερώτηση ο υπουργός Τουρισμού υποστήριξε ότι το άνοιγμα του τουρισμού δε συνεπάγεται αύξηση των κρουσμάτων COVID-19: «Έλληνες ειδικοί εκτιμούν πως η συμβολή του τουρισμού στην εξάπλωση του ιού είναι της τάξης του 3%».

Όπως τονίζει, «το πιστοποιητικό εμβολιασμού απαντά σε όλα τα ερωτήματα που θα μπορούσε να θέσει κάποιος και δεν αποκλείει κανέναν. Με το πιστοποιητικό καλύπτονται όσοι έχουν κάνει τεστ PCR, έχουν εμβολιαστεί ή διαθέτουν αντισώματα στον κορωνοϊό. Το πιστοποιητικό έχει σχεδιαστεί προσεκτικά, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην εγείρει την παραμικρή ανησυχία περί παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Περιλαμβάνει πολλαπλές επιλογές, επιτρέποντας σε κάποιον ο οποίος δεν επιθυμεί να αποκαλύψει εάν έχει εμβολιαστεί ή όχι, να υποβληθεί σε τεστ PCR. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιφρουρεί μία από τις θεμελιώδεις ελευθερίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ελευθερία της μετακίνησης».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook