«Για το καλοκαίρι υπάρχει κινητικότητα. Υπάρχει τάση του κόσμου να κλείνει τις διακοπές του αφού εμβολιαστεί»

Μια βόλτα μέχρι την όμορφη Σέριφο έκανε η εκπομπή «Πάμε Δανάη!» και συνομίλησε με το γιατρό Αθανάσιο Κονταρή, για το πώς είναι η κατάσταση στο νησί.

«Είμαστε πολύ καλά εδώ. Οι μόνιμοι κάτοικοι είναι 1200. Φέτος το χειμώνα πολύς κόσμος επέλεξε να μείνει στο νησί λόγω του lockdown. Τα εμβόλια τα περιμένουμε απόψε στις 8. Αύριο θα γίνει ο πρώτος εμβολιασμός το πρωί, ξεκινώντας από τον γηραιότερο του νησιού που έχει δεχτεί να εμβολιαστεί, ο οποίος είναι 93 ετών. Υπάρχει και γηραιότερος που ακόμα δεν τον έχουμε πείσει να εμβολιαστεί. Εδώ είμαι ο μόνος ειδικευμένος γιατρός και δύο αγροτικοί γιατροί», είπε ο κ. Κονταρής.

«Για το καλοκαίρι υπάρχει κινητικότητα. Υπάρχει τάση του κόσμου να κλείνει τις διακοπές του αφού εμβολιαστεί. Πέρυσι υπήρχε μεγάλη επισκεψιμότητα παρά το lockdown, και αναμένεται φέτος να γίνει πανικός. Η κίνηση πιστεύω πως θα είναι αυξημένη φέτος. Καλούμε τους νέους που θέλουν να ζήσουν κοντά στη φύση, να έρθουν και να στήσουν τη ζωή τους στη Σέριφο», ανέφερε ο ίδιος αναφορικά με την κινητικότητα στις κρατήσεις στα καταλύματα του νησιού, ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.

«Λόγω της πανδημίας υπάρχει κρίση στις κοινωνικές αξίες. Θα παρακαλούσα τον κόσμο να δείξει σεβασμό στην επιστημονική κοινότητα. Πολύς κόσμος που δεν έχει γνώση τοποθετείται σε επιστημονικά θέματα. Η ιατρική επιστήμη έχει συμβάλει στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής με τις αντιβιώσεις και τα εμβόλια», τόνισε κλείνοντας ο κ. Κονταρής, στέλνοντας ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook