Daily Mail: Η Ελλάδα στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας – Θα έρχονται τουρίστες από τον Μάιο
Στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας για τα ταξίδια και τον τουρισμό πιθανότατα μπαίνει η Ελλάδα από τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή που επικαλείται η εφημερίδα Daily Mail. Και αυτό λόγω των χαμηλών ποσοστών κρουσμάτων που αποδίδονται σε μεταλλάξεις, παρότι γενικά ο αριθμός των κρουσμάτων διαρκώς αυξάνεται στη χώρα μας.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην «πράσινη λίστα» πιθανότατα θα μπουν και οι ΗΠΑ, η Μάλτα και τα νησιά της Καραϊβικής.
Τα ταξίδια της επιστροφής από τις «πράσινες χώρες» θα είναι ευκολότερα, καθώς οι ταξιδιώτες δεν θα υποχρεούνται να μπουν σε καραντίνα, ενώ θα κάνουν ένα τεστ -αντί για δύο έως τώρα- με την επιστροφή τους, με τη βρετανική κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο να παρέχει δωρεάν τα τεστ στους πολίτες της για να τα πάρουν μαζί τους, ώστε να υποβάλλονται σε αυτά πριν μπουν στο αεροπλάνο της επιστροφής.
Παράλληλα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο μείωσης κατά το ήμισυ του κόστους των μοριακών τεστ PCR από τις 120 λίρες που είναι σήμερα.
Λεπτομέρειες για το νέο σύστημα της Βρετανίας, βάσει του οποίου θα κατατάσσονται ταξιδιωτικοί προορισμοί στην πράσινη, πορτοκαλί και κόκκινη κατηγορία, και το οποίο θα επιτρέψει την επανεκκίνηση πιθανώς από τον Μάιο των ταξιδιών σε χώρες όπως η Ελλάδα, παρουσίασε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας.
Αν και δεν ήταν σε θέση να εγγυηθεί ότι θα επιτευχθεί ο στόχος της βρετανικής κυβέρνησης για επανέναρξη των ταξιδιών από τις 17 Μαΐου, ο Γκραντ Σαπς τόνισε ότι οι Βρετανοί μπορούν πλέον να αρχίσουν να κάνουν κρατήσεις για τις διακοπές τους στο εξωτερικό.
«Δεν λέω στους πολίτες ότι δεν πρέπει να κάνουν κράτηση για διακοπές τώρα, είναι η πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες που μπορώ να το πω», είπε στον Sky News ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών. «Θεωρώ, όμως, ότι όλοι κατανοούν ότι υπάρχουν κίνδυνοι με τον κορωνοϊό και φυσικά θα θέλουν να γνωρίζουν ποιες χώρες θα περιληφθούν στις διάφορες κατηγορίες του συστήματος του φωτεινού σηματοδότη. Ως επί το πλείστον, θα θελήσουν φυσικά να κάνουν κράτηση σε “πράσινη χώρα”. Ας περιμένουν, λοιπόν, δυο-τρεις εβδομάδες να δημοσιοποιήσουμε τη λίστα. Έχει σημειωθεί πρόοδος, για πρώτη φορά μπορούν να σκέφτονται να επισκεφθούν αγαπημένα τους πρόσωπα στο εξωτερικό, ή τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αλλά το κάνουμε πολύ πολύ προσεκτικά, επειδή δεν θέλουμε να δούμε καμία επιστροφή κορωνοϊού στη χώρα μας».
Ολες οι Ειδήσεις
- Υπουργείο Εξωτερικών: Σταθερός στόχος παραμένει η επίλυση του Κυπριακού και η επανένωση της Μεγαλονήσου
- Νεκρός πυροσβέστης στο Γύθειο – Επιχειρούσε στη φωτιά – Υπό διερεύνηση τα αίτια
- Αττική: Δείτε σε ποιες παραλίες απαγορεύεται η κολύμβηση
- «Έπεσαν ηρωικά στο βωμό του καθήκοντος»: Η Πυροσβεστική για τους δύο νεκρούς στη φωτιά στο Ρέθυμνο
- Νεκροί δύο πυροσβέστες που επιχειρούσαν στη μεγάλη φωτιά στη Νέα Κρύα Βρύση Ρεθύμνου – Εγκλωβίστηκαν στο όχημα τους – Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για εκκενώσεις οικισμών (βίντεο)
- Θανάσης Αυγερινός: Αποχωρεί με αιχμές από εκπρόσωπος του κόμματος Καρυστιανού – Καταγγέλλει «ύποπτους – φυτευτούς συμβουλάτορες» μέσα στο κόμμα
- Ο Τάσος Αρνιακός στο ACTION 24 – Η ανακοίνωση του σταθμού
- ΠΑΟΚ – Ντιναμό Κιέβου την Πέμπτη 30 Ιουλίου στις 20:45 στο ΟΡΕΝ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook