Ποιες χώρες απαρτίζουν την «πράσινη λίστα»

H Bρετανία ανακοίνωσε τους 12 ταξιδιωτικούς προορισμούς που εντάσσει στην «πράσινη λίστα» σύμφωνα με το BBC, γεγονός το οποίο είχαν προαναγγείλει αρκετά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου τις προηγούμενες ημέρες.

Η Ελλάδα απουσιάζει από τη λίστα αυτή, γεγονός που σημαίνει ότι όσοι τουρίστες επιστρέφουν στη Βρετανία από τη χώρα μας θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 10 ημέρες.

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς, οι 12 χώρες που απαρτίζουν την «πράσινη λίστα» είναι: η Πορτογαλία το Ισραήλ, η Σινγκαπούρη, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, το Μπρουνέι η Ισλανδία, το Γιβραλτάρ τα νησιά Φόκλαντς τα νησιά Φερόε στο νησί Ασενσιόν και στο νησί Νότια Γεωργία και η Νότια νησιά Σάντουιτς.

Παράλληλα, σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των χωρών στο σύστημα «φωτεινού σηματοδότη» (Traffic Light), έως το τέλος Μαΐου, στην «πορτοκαλί λίστα» βρίσκονται η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ισπανία ενώ στην «κόκκινη» εντάσσονται η Τουρκία και οι Μαλδίβες.

Η λίστα αφορά όσους γυρίζουν στη Βρετανία και ορίζει τις ημέρες καραντίνας και τα τεστ που θα πρέπει να κάνουν πριν και μετά την επιστροφή στη Βρετανία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook