Στη Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, στον απόηχο του αποκλεισμού της Ελλάδας από την πράσινη λίστα της χώρας...

Από τις συνομιλίες που είχε ο υπουργός στο Λονδίνο με ανώτατα κυβερνητικά στελέχη και σημαίνοντες εκπροσώπους των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών και tour operators της Μεγάλης Βρετανίας προκύπτει αισιοδοξία ότι η Ελλάδα έχει αυξημένες πιθανότητες να συμπεριληφθεί σύντομα στην «πράσινη» ζώνη των πλέον ασφαλών τουριστικών προορισμών, σύμφωνα με το σύστημα κατάταξης της βρετανικής κυβέρνησης.

«Συμφωνήσαμε ότι η Ελλάδα, στις επόμενες αξιολογήσεις των τουριστικών προορισμών για τους Βρετανούς τουρίστες, θα πρέπει να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από ό,τι είναι τώρα, δηλαδή να περάσει από το “πορτοκαλί” στο “πράσινο”» είπε ο Έλληνας υπουργός, μετά τη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης, αρμόδιο για ζητήματα Ασίας και Διεθνούς Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου, Nigel Adams.

Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε επίσης:

«Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πολύ ικανοποιημένη από τον οριζόντιο εμβολιασμό των κατοίκων όλων των ελληνικών νησιών. Βάσει αυτού, οι Βρετανοί είναι έτοιμοι να εξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα ανά νησί, με την πρόθεση να άρουν τους σχετικούς περιορισμούς. Οι λοιμωξιολόγοι της επιτροπής στην Ελλάδα θα συνεργαστεί στενά με τους Βρετανούς συναδέλφους τους, προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινός στόχος για τις δύο χώρες. Και ο στόχος μας είναι να υπάρχουν όλα τα απαραίτητα δεδομένα, ώστε να ληφθούν οι επιστημονικές αποφάσεις που θα επιτρέψουν την πλήρη απελευθέρωση των τουριστικών μετακινήσεων».

«Οι tour operators εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να βρίσκεται εξ αρχής στην πράσινη ζώνη. Ωστόσο, δήλωσαν αισιόδοξοι ότι αυτό θα γίνει στην επόμενη αναθεώρηση που θα κάνει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Σε ό,τι αφορά, δε, στις τρεις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Μεγάλης Βρετανίας, οι εκπρόσωποι των British Airways, EasyJet και Jet2 θεωρούν δεδομένο ότι, μόλις η Ελλάδα τοποθετηθεί στην “πράσινη λίστα”, οι κρατήσεις θα εκτοξευτούν, καθώς υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από τους Βρετανούς τουρίστες για να ταξιδέψουν άμεσα στη χώρα μας». είπε επίσης.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να μπει η Ελλάδα στη βρετανική πράσινη λίστα, ώστε οι Βρετανοί που ερχονται στην Ελλάδα, να μην υποχρεώνονται σε πολυήμερη καραντίνα όταν επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook