Με ένα αφιέρωμα στην Ελλάδα η ιστοσελίδα του Euronews προτείνει 21 λόγους για να την επισκεφθεί κανείς το ερχόμενο καλοκαίρι.

Όπως αναφέρει το άρθρο, αν και δεν υπάρχει εγγύηση το τι θα φέρει το 2021 με την πανδημία, πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε σχέδια. Οι προτάσεις είναι 21 όπως και η νέα χρονιά και στο νούμερο ένα γίνεται αναφορά στα 200 χρόνια από την ανεξαρτησία των Ελλήνων από τους Τούρκους. «Ψάξτε για εκδηλώσεις στην πρώτη πρωτεύουσα της χώρας, το Ναύπλιο ή στις Σπέτσες, νησί από όπου καταγόταν η Μπουμπουλίνα», σημειώνει.

Επόμενη πρόταση είναι ο τουρισμός κρασιών, καθώς και μια σειρά από επισκέψεις: στην Ακρόπολη, τον Παρθενώνα, την Αθηναϊκή Αγορά, το Παναθηναϊκό Στάδιο και την Ακροκόρινθο, το Ναό του Ποσειδώνα και το Σούνιο.

Επόμενη στάση το νησί Πολύαιγος που επισκέφθηκε το περασμένο καλοκαίρι και ο Τομ Χανκς και βρίσκεται κοντά στη Μήλο όπου εκεί μπορεί κανείς να απολαύσει το ηφαίστειο. Μετά η Μάνη και τα χωριά της ενώ στο νούμερο 10 βρίσκεται η Νίσυρος.

Ο οικοτουρισμός στην Κρήτη είναι η άλλη πρόταση καθώς έχει 54 περιοχές που ανήκουν στο NATURA 2000. Ακολουθούν τα Μετέωρα και τα 30 ιστορικά μοναστήρια, με τα έξι από αυτά να είναι ανοικτά στο κοινό.

Μετά οι Κυκλάδες και το νησί της Ανδρου με τις ξεχωριστές παραλίες του, ενώ επόμενη πρόταση ταξιδεύει τους αναγνώστες στην πανέμορφη Μονεμβάσια και το κάστρο της.

Ακολουθούν οι Μικρές Κυκλάδες που περιλαμβάνουν την Ηρακλειά, τη Σχοινούσα, τη Δονούσα, τα Κουφονήσια και την Κέρο, ενώ για ξεχωριστές γαστρονομικές απολαύσεις προτείνονται τα νησιά της Σίφνου, της Σύρου και της Σαντορίνης.

Η Πάτμος και τα μοναδικά μοναστήρια της είναι στο νούμερο 17 του αφιερώματος ενώ το άρθρο «επιστρέφει» στην Κρήτη προτείνοντας τα Χανιά.

Ακολουθεί η Μύκονος, η Σέριφος και η Ιος. Το αφιέρωμα κλείνει με την πόλη του Βόλου με αναφορά στις παραδοσιακές ταβέρνες.

Με πληροφορίες από το Euronews και τον Εθνικό Κήρυκα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις