Ζαχαράκη για τουρισμό: «Έρχονται αισιόδοξα μηνύματα από την Γαλλία και την Γερμανία…» (video)

Στις αγορές που στοχεύει τουριστικά η Ελλάδα αλλά και στην ανάγκη να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί στα νησιά εστίασε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».
Παρά την ανησυχία που υπάρχει στους ανθρώπους του τουρισμού σχετικά με τις κρατήσεις ή την επιφυλακτικότητα ορισμένων αγορών όπως η Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη έρχονται αισιόδοξα μηνύματα από την Γαλλία και την Γερμανία.
Παράλληλα, συνέχισε, η Ρουμανία και η Σερβία έχουν ως πρώτη χώρα προτίμησης για διακοπές την Ελλάδα, ενώ αυξάνονται οι τουρίστες από Ισραήλ και ΗΠΑ. Ειδικότερα, για τις τελευταίες, ανέφερε ότι υπάρχουν δέκα απευθείας πτήσεις καθημερινά.
«Υπάρχει αναμονή από την Μεγάλη Βρετανία λόγω των μεταλλάξεων που ανακύπτουν εκεί. Θέλει να αποτρέψει η Μεγάλη Βρετανία τους πολίτες της από το να ταξιδέψουν. Στην αναζήτηση που γίνεται στην Βρετανία η Ελλάδα είναι στις πρώτες τέσσερις θέσεις. Το ζήτημα είναι να μπορέσουν να έχουν διευκόλυνση στην επιστροφή τους. Γιατί όταν ο άλλος έχει καραντίνα 14 ημέρες, θα το σκεφθεί πολύ για να έρθει» σημείωσε η κ. Ζαχαράκη, ενώ σχετικά με την Ρωσία, υπογράμμισε ότι έχουν αυξηθεί οι πτήσεις προς την χώρα μας.
Εμβολιασμοί
«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να πρασινίσουν επιδημιολογικά όλα τα νησιά μας» τόνισε η υφυπουργός, προτρέποντας τους πολίτες να εμβολιαστούν. «Ειδικά τα νησιά που εξαρτώνται από τον τουρισμό. Ειδικά για αυτούς που παρατηρούν, είναι σημαντικό να ξέρουν ότι το τοίχος ανοσίας είναι τόσο υψηλό, που ο άλλος δεν θα το σκεφτεί δύο φορές για να έρθει» είπε.
Σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη, φέτος αναμένεται να έρθει περισσότερος κόσμος από περισσότερες πύλες εισόδου. «Το ψηφιακό πιστοποιητικό συνδράμει και στην καταπολέμηση τυχόν ψευδών πιστοποιητικών. Θα υπάρχει και δειγματοληπτικός έλεγχος στα σύνορα. Πρέπει να προστατεύσουμε και τον τοπικό πληθυσμό και αυτούς που έρχονται» σχολίασε, κάνοντας λόγο ότι τις πρώτες δέκα μέρες του ανοίγματος του τουρισμού ήρθαν στην Ελλάδα 170.000 τουρίστες.
Κορωνοϊός
Τέλος, μίλησε για την περιπέτειά της με την Covid 19, καθώς βγήκε θετική μια μέρα πριν εμβολιαστεί. «Αφήνει πολύ μεγάλη ταλαιπωρία, καμία σχέση με γρίπη που λένε ορισμένοι. Αφήνει εξάντληση. Εμένα μου άφησε και απώλεια ύπνου» είπε, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της νόσησης της ένιωθε δύσπνοια και ζάλη. «Ήταν μια επίπονη διαδικασία. Ήμουν 17 μέρες σπίτι».
Ολες οι Ειδήσεις
- Παρί Σεν Ζερμέν – Ίντερ 5-0: Σήκωσε το πρώτο Champions League στην ιστορία της με τον Ντουέ και έφτασε στο «τρεμπλ»
- Με 50 βόμβες σε 30 δευτερόλεπτα σκότωσαν τον αρχηγό της Χαμάς, Μοχάμετ Σινουάρ – Τι λέει ο ισραηλινός στρατός
- Θεσσαλονίκη: «Πανικοβλήθηκα , δεν γνώριζα πως ήταν πράκτορες της ΕΥΠ … Συγγνώμη», είπε ο Τούρκος μαφιόζος για τους πυροβολισμούς
- Κως: 50χρονος με τζιπ έπεσε πάνω σε τζαμαρία φούρνου & τραυμάτισε θανάσιμα Αγγλίδα τουρίστρια – Στην εντατική ο σύζυγος της (βίντεο)
- Tέλος στην πώληση αλκοόλ & καπνικών προϊόντων σε ανηλίκους – Με ταυτότητα η αγορά τους
- Ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»
- H «Καθημερινή της Κυριακής»
- To «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook