Η Σκιάθος είναι το πιο κοντινό στην ηπειρωτική Ελλάδα νησί των Σποράδων.

Ιδανικός προορισμός, η Σκιάθος, για κοσμοπολίτικες διακοπές, φημίζεται για τα υπέροχα φυσικά τοπία, τις όμορφες παραλίες, το καλό φαγητό και τη νυχτερινή ζωή της.

Η Σκιάθος, ένα από τα ελληνικά νησιά που θεωρούνται αιχμή του δόρατος για τον ελληνικό τουρισμό, από παλιά αποτελούσε must προορισμό για τους Βρετανούς, που μέχρι και σήμερα καλύπτουν σε ποσοστό 45% με 48% το σύνολο των επισκεπτών.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Αρης Δερβένης υπογράμμισε ότι «το μεγάλο στοίχημα της φετινής σεζόν είναι πότε θα έρθουν οι Άγγλοι τουρίστες. Περιμένουμε τις πτήσεις και σίγουρα η σεζόν θα είναι καλύτερη από πέρυσι. Με αυτό το σύνθημα προχωράμε, παρ’ ότι είναι δύσκολη η χρονιά».

Το εμβληματικό ξενοδοχείο Skiathos Palace υιοθετεί οικολογικές πρωτοβουλίες φιλικές προς το περιβάλλον, προσφέροντας άνεση, πολυτέλεια και ασφάλεια στους επισκέπτες του νησιού, με την φροντίδα των αδελφών Δερβένη και των συνεργατών τους.

Τα ενθουσιώδη σχόλια όσων καταλύουν στο πολυτελές ξενοδοχείο, στη διάρκεια των διακοπών τους, έχουν κατατάξει το Skiathos Palace ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, αποδεικνύοντας ότι η ποιότητα αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τον τουρίστα.

Η Σκιάθος είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας. Εκτός από την πυκνή βλάστηση και τα καταπράσινα τοπία, έχει και πολλές όμορφες παραλίες, που φημίζονται για τα γαλαζοπράσινα νερά, την ψιλή άμμο και τα λευκά τους βότσαλα.

Κουκουναριές: Ίσως η πιο διάσημη παραλία του νησιού και για κάποιους μία από τις πιο όμορφες της Μεσογείου. Έχει χρύση άμμο και καταγάλανα νερά και περιβάλλεται από το μοναδικό δάσος των Κουκουναριών.

Λαλάρια: Μία από τις πιο όμορφες και μαγευτικές παραλίες των Σποράδων, βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του νησιού και είναι προσβάσιμη μόνο με καραβάκι. Το άγριο τοπίο με τα κατάλευκα βότσαλα, τα κρυστάλλινα νερά και τα επιβλητικά βράχια είναι μοναδικό. Στη μία άκρη της παραλίας ο βράχος εκτείνεται μέσα στη θάλασσα, σχηματίζοντας μια πύλη, τη λεγόμενη «Τρύπια Πέτρα».

Να πάτε: Στην πανέμορφη παραλία της Αγίας Ελένης, η οποία πήρε το όνομά της από το μικρό εκκλησάκι της Αγίας που βρίσκεται εκεί κοντά, είναι μία ξεχωριστή παραλία με ήρεμα κρυστάλλινα νερά και υπέροχη λεπτή άμμο που την αγκαλιάζει το πράσινο της φύσης. Στην οργανωμένη παραλία, θα συνδυάσετε το μπάνιο σας με δροσερά εξωτικά cocktails και νόστιμα snacks στoν όμορφο χώρο του αναψυκτηρίου, κάτω από την πυκνή σκιά των πεύκων, ενώ προσφέρεται και η δυνατότητα για θαλάσσια σπορ.

Αγία Ελένη – Αξίζει να δείτε

• Μονή Ευαγγελιστρίας

Η Ιερά Μονή της Ευαγγελιστρίας είναι από τα πιο αξιόλογα μνημεία των Βορείων Σποράδων, με θαυμαστή αρχιτεκτονική. Η ανοικοδόμηση της Μονής άρχισε το 1794 και ολοκληρώθηκε το 1806 από μια μικρή ομάδα μοναχών, τους «Κολλυβάδες». Τους ονόμασαν έτσι ειρωνικά, γιατί μετά την αποχώρησή τους από το Άγιο Όρος τελούσαν μνημόσυνα τις Κυριακές, παρά τις διαφωνίες των υπολοίπων μοναχών. Το κίνημα των Κολλυβάδων επηρέασε πολύ την καθημερινή ζωή των κατοίκων της Σκιάθου. Πρωταρχικό τους μέλημα ήταν να διασωθεί ο Ελληνορθόδοξος πολιτισμός. Συνεισέφεραν σημαντικά και στην Επανάσταση του 1821, τόσο ηθικά όσο και οικονομικά. Εδώ υφάνθηκε για πρώτη φορά η Ελληνική σημαία του αγώνα και ορκίστηκαν οι Ηγέτες της Επανάστασης . Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν μια μεγάλη συλλογή λαογραφικών αντικειμένων, ιστορικών κειμηλίων και εκκλησιαστικών σκευών, τα οποία εκτίθενται στο Μουσείο που λειτουργεί στη Μονή. Αξίζει να την επισκεφτείτε ιδιαίτερα την Μεγάλη Εβδομάδα και το Δεκαπενταύγουστο, όπου οι λειτουργίες έχουν πανηγυρικό χαρακτήρα.

• Η οικία του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1851 στη Σκιάθο και είναι ένας α πό τους σημαντικότερους Έλληνες λογοτέχνες . Ο Οδυσσέας Ελύτης στο «Άξιον Εστί », μας παροτρύνει να μνημονεύουμε τον Α. Παπαδιαμάντη, όπου και να μας βρίσκει το κακό. Ενώ ο Καβάφης τον χαρακτήρισε «κορυφή των κορυφών». Το σπίτι –μουσείο του Παπαδιαμάντη χτίστηκε από τον πατέρα του το 1860 και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης , σε απόσταση λίγα μέτρα από το λιμάνι. Είναι ένα διώροφο κτίσμα με τοίχους από πέτρα και ξύλινη στέγη με κεραμίδια. Το σπίτι είναι ένα φτωχικό, παραδοσιακό σκιαθίτικο σπίτι, καθώς και ο ίδιος ήταν απλός και λιτός στη ζωή του. Η περιήγηση στο σπίτι, όπου έζησε και απεβίωσε ο γνωστός και ως «Άγιος των γραμμάτων» , είναι μια μοναδική εμπειρία για τον κάθε επισκέπτη.

• Το Κάστρο

Το Κάστρο βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Σκιάθου, χτισμένο σε ένα βράχο πάνω στη θάλασσα. Το φυσικό αυτό φρούριο υπήρξε καταφύγιο των κατοίκων από πειρατικές επιδρομές. Η ζωή στο Κάστρο ήταν δύσκολη, λόγω έλλειψης χώρου.Υπήρχαν 400 μικρά σπίτια, το ένα δίπλα στο άλλο, ενώ ο πληθυσμός έφτανε τα 1500 άτομα. Υπήρχαν επίσης 20 εκκλησίες, 4 ενορίες ,ένα τζαμί και ένα διοικητήριο κατά την τουρκοκρατία . Το Κάστρο ιδρύθηκε το 1360 υπό βυζαντινή κυριαρχία . Το 1453 το κατέλαβαν οι Ενετοί και το διάστημα μεταξύ 1538- 1821 οι Τούρκοι . Το 1829 οι κάτοικοι της Σκιάθου επέστρεψαν στην σημερινή πόλη της Σκιάθου, παίρνοντας μαζί τους ό,τι μπορούσαν από τα υπάρχοντά τους.
.
• Το Μπούρτζι

Το Μπούρτζι είναι τόσο εμβληματικό, που αξίζει να το επισκεφτούμε. Βρίσκεται πάνω σε ένα καταπράσινο βράχο στην άκρη του λιμανιού. Χτίστηκε το 1207 από τους Ενετούς αδερφούς Γκίζι. Το 1660 το φρούριο καταστράφηκε από τον Ενετό ναύαρχο Φραγκίσκο Μοροζίνι . Είναι ο ίδιος που βομβάρδισε και τον Παρθενώνα. Σήμερα, δεν σώζεται τίποτα από τα τείχη . Οι επισκέπτες όμως, αξίζει να περιηγηθούν στο πολιτιστικό κέντρο που λειτουργεί στο χώρο. Επίσης μπορούν να απολαύσουν τη βόλτα τους στο Μπούρτζι οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, καθώς είναι υπέροχο, δροσερό και καταπράσινο με μαγευτική θέα στη θάλασσα και τη χώρα του νησιού. Ακόμα, προσφέρεται και για μπάνιο, καθώς έχει μονοπάτια που οδηγούν στη θάλασσα .

Η Σκιάθος στο μετρό του Λονδίνου
Τις πρώτες ημέρες της καινούριας χρονιάς υπογράφθηκε μία ακόμη εξαιρετική συμφωνία για το νησί. Αποφασίσθηκε από τον δήμο Σκιάθου να διαφημιστεί με μεγάλη προβολή στο Μετρό του Λονδίνου το νησί του Παπαδιαμάντη, μέσω συμφωνίας με την εταιρία Paramount Pictures.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook