Στην Κύπρο βρέθηκε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Η κ. Ζαχαράκη επισκέφθηκε τη μαρίνα της Λεμεσού, το πλοίο Jewel Οf Τhe Seas, καθώς και το χωριό Λάνια.

«Έχουμε ξεκινήσει εδώ και μήνες ουσιαστική συνεργασία, η οποία επισφραγίζεται και με την παρουσία εδώ αλλά και με την εντατικοποίηση στην προβολή της κρουαζιέρας, ένα από τα πολλά σημεία τα οποία έχουμε να προβάλουμε μαζί», ανέφερε η κ. Ζαχαράκη, προσθέτοντας ότι προχωρούν συγκεκριμένες δράσεις μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, οι οποίες δρομολογήθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού Τουρισμού της Κύπρου στο συνέδριο που πραγματοποίησε στην Αθήνα πρόσφατα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού.

«Πλέον, θα υπάρχει το πρώτο παρατηρητήριο για την Ανατολική Μεσόγειο, για τον βιώσιμο τουρισμό και τον θαλάσσιο τουρισμό σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και βέβαια και η Κύπρος μαζί με την Ελλάδα έχουν να ωφεληθούν πάρα πολλά από το συγκεκριμένο παρατηρητήριο. Συνάμα, επειδή ξέρω και το προσωπικό ενδιαφέρον του υφυπουργού Τουρισμού της Κύπρου για τις αυθεντικές εμπειρίες όπως λέει, που αυτή είναι η νέα τάση στη φιλοξενία, την προτιμώ τη λέξη φιλοξενία πιθανότατα και από τη λέξη τουρισμός», σημείωσε.

Επίσης, η κ. Ζαχαράκη τόνισε: «Kαι εμείς στο υπουργείο την επόμενη εβδομάδα νομοθετούμε επισκέψιμα τυροκομεία, ζυθοποιεία, ελαιοτριβεία που έρχονται να συνοδεύσουν και τα επισκέψιμα οινοποιεία, τα οποία έχουμε ήδη στην Ελλάδα. Και βέβαια μία σειρά πρωτοβουλιών, γιατί θέλουμε τους οργανισμούς προβολής προορισμού, που επίσης είναι η νέα τάση, να είναι κυρίαρχη στο κομμάτι της διαχείρισης. Και γυρίζω προς τον πρόεδρο του Συναγερμού, τον Αβέρωφ Νεοφύτου, με τον οποίο συνεργαζόμαστε καιρό, επειδή είναι η πρώτη φορά που έρχομαι και το πρώτο ταξίδι που κάνω στη μετά-covid εποχή εκτός Ελλάδος, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια για το πρόσφατο αποτέλεσμα στις εκλογές. Θεωρώ ότι ήταν ουσιαστικό αποτέλεσμα και πιστώνεστε μία ψήφο εμπιστοσύνης στον λαό αλλά και ένα υψηλό αίσθημα ευθύνης γιατί σας έβαλαν δύσκολα. Υπευθυνότητα και σοβαρότητα αλλά τα συγχαρητήρια και οι επόμενοι μήνες να είναι μήνες εργασίας, λογοδοσίας και αποτελεσματικότητας. Ευχαριστώ και πάλι για τη φιλοξενία και τον υφυπουργό Ναυτιλίας και ανυπομονώ, θα έλεγα, για κοινές πρωτοβουλίες των δύο χωρών».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook