Το κόστος των δύο τεστ των ανεμβολίαστων εργαζομένων στον τουρισμό κατά πάσα πιθανότητα θα βαραίνει τον ίδιο τον εργαζόμενο, χωρίς ακόμη να έχει διευκρινιστεί κάτι.

Να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δύο τεστ, ένα rapid και ένα self, την εβδομάδα όλοι οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό που δεν έχουν εμβολιαστεί, εισηγήθηκε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων κατά τη συνεδρίασή της.

Μετά την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για όσους εργάζονται στους τομείς της υγείας, η εισήγηση της επιτροπής των ειδικών βάζει στο κάδρο και τους εργαζόμενους στον Τουρισμό, για τους οποίους δεν γίνεται μεν υποχρεωτικός ο εμβολιασμός τους ωστόσο μπαίνουν σε ισχύ μέτρα προκειμένου να πειστούν και να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν κάνει ήδη.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, με τα σενάρια να κάνουν λόγο ακόμη και για 10.000 κρούσματα την ημέρα, με τη άκρως μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα να «θερίζει». Ενδεικτικά, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου το ινδικό στέλεχος «έφερε» 15.000 κρούσματα στη χώρα.

Με βάση τα στοιχεία αυτά και εν μέσω της τουριστικής περιόδου η εισήγηση αυτή από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, έρχεται σε συνέχεια των μέτρων προστασίας που λήφθηκαν για τη Μύκονο και έχουν ισχύ έως τη Δευτέρα, για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εξάλλου η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα εξετάζονται και εφόσον χρειαστεί θα τεθούν περιορισμοί και σε άλλα νησιά ή τουριστικούς προορισμούς.

Σε ότι αφορά στην εισήγηση της επιτροπής να σημειωθεί ότι το κόστος των δύο τεστ των ανεμβολίαστων εργαζομένων κατά πάσα πιθανότητα θα βαραίνει τον ίδιο τον εργαζόμενο αλλά μένει να υπάρξουν ακριβείς διευκρινίσεις για το ποιος θα καλύψει τη δαπάνη.

Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τα 2 τεστ κάθε εβδομάδα

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, περιγράφοντας ποιες κατηγορίες εργαζομένων αφορά το μέτρο σε τομείς του τουρισμού, είπε ότι πρόκεται για εργαζόμενους σε: ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία, υπηρεσίες ξεναγών, υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων, εστίαση, κ.α.

Νωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε: «Έχουμε πλέον μια πανδημία των ανεμβολίαστων. Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν σοβαρά».

O κ. Αρκουμανέας μίλησε για τρομακτικό ρυθμό μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα. «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι η κυρίαρχη στα καινούργια κρούσματα στη χώρα μας, Είχαμε ανακοινώσει το 60 – 61% των καινούργιων στελεχών προ ημερών. Σύμφωνα με τα καινούργια στοιχεία ανεβαίνει γοργά, 10 μονάδες περίπου την εβδομάδα. Θα φτάσει γρήγορα το 70% πλέον το παρατηρούμε και στα νησιά, ειδικά στα νησιά που έχουν αύξηση κρουσμάτων», σημείωσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook