Στο 80% η πληρότητα σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιο

Η Κρήτη, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα κερδίζουν το στοίχημα του τουρισμού και τον Σεπτέμβριο. Η πληρότητα σε αυτές τις περιοχές καθώς και στην Κρήτη κυμαίνεται γύρω στο 80% σχεδόν αποκλειστικά από ξένους, είπε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.

Μάλιστα όπως είπε ο Σεπτέμβριος φέτος “αγγίζει” τον αντίστοιχο μήνα του 2019, και γι αυτό – σημείωσε η “τόλμη να ανοίξουμε μας βγήκε σε καλό”!

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, σημείωσε πάντως ότι πολλές τουριστικές επιχειρήσεις άγγιξαν σε τζίρο εφέτος μόλις το 50% του 2019, που είναι – “τζίρος επιβίωσης”.

“Ζητάμε την τρίμηνη παράταση του ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ για το 2022, είναι ένα βασικό σκαλοπάτι για την επόμενη σεζόν, λέει. Το πρόβλημα μας τώρα είναι τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας ή ορεινού όγκου, μιλάμε για περίπου 1500 επιχειρήσεις που λόγω και της πανδημίας δεν βλέπουν και πολύ φως. Ο χειμώνας θα είναι βαρύς για όλους”, είπε ο Γρηγόρης Τάσιος ενώ όσον αφορά στον εμβολιασμό του προσωπικού, το ποσοστό σήμερα φτάνει στο 75%, ενώ τον Ιούλιο ήταν χαμηλότερο από 50%, τονίζει.

cretalive

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook