Με την πανδημία να σφυροκοπά ολόκληρη την Ευρώπη και τη μία χώρα μετά την άλλη να επιβάλλουν νέα περιοριστικά μέτρα, ζήτημα προκύπτει για τους τουρίστες των Χριστουγέννων.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Τουρισμού, σημείωσε ότι αν και η πανδημία βρίσκεται στο πικ της, ένα lockdown θα ήταν καταστροφικό για τον ελληνικό τουρισμό και την οικονομία.

«Βλέπω ένα πικ πανδημικό σε όλη την Ευρώπη. Απαιτείται ομογενοποιημένη επικοινωνιακή στρατηγική, να αφήνουμε τους ειδικούς να τοποθετούνται. Έχουμε το όπλο του εμβολιασμού. Έτσι θα επιστρέψουμε σε μια μερική κανονικότητα. Οι χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί έχουν πολύ υψηλές πληρότητες, δεν υπάρχει λόγος να το καταστρέψουμε αυτό».

Στόχος, όπως σημείωσε ο υπουργός, είναι: «να επιστρέψουμε σε μια μερική κανονικότητα, να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω, να προχωρήσουμε μπροστά».

10 δισ. τα έσοδα του τουρισμού
Αναφερόμενος στα τουριστικά έσοδα της περιόδου που πέρασε, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι έφτασαν στα 10 δισ. ευρώ την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ στόχος είναι μέχρι να κλείσει το έτος, να αυξηθούν και από τον χειμερινό τουρισμό.

«Έχουμε ξεπεράσει τα 10 δισ. έσοδα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που κάνουμε καμπανιά για τους χειμερινούς προορισμούς».

Όσον αφορά το ερχόμενο καλοκαίρι, οι κρατήσεις είναι ήδη 30% πάνω σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019, δηλαδή την προ Covid εποχή, ενώ στόχος του υπουργείου είναι οι συμφωνίες με τις μεγάλες τουριστικές αγορές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook