Η νέα καμπάνια της περιφέρειας του Λατίου ,που επιδοτεί γάμους έχει γίνει viral

Μπορεί να θέλατε να παντρευτείτε σε έναν δημοφιλή προορισμό, για παράδειγμα σε ένα ελληνικό νησί ή ακόμα καλύτερα σε μια μεγάλη πόλη του εξωτερικού, όπως το Παρίσι ή τη Ρώμη. Υπάρχει, βέβαια, και η οικονομική παράμετρος. Οι γάμοι κοστίζουν. Οι γάμοι «εκτός έδρας» κοστίζουν ακόμα περισσότερο.

Κι εδώ ξεκινά η ιστορία μας. Το Λάτιο, η περιφέρεια στην οποία περιλαμβάνεται και η ιταλική πρωτεύουσα, η Ρώμη, έχει ξεκινήσει μια νέα καμπάνια ώστε να βοηθήσει την οικονομία της στη μεταπανδημική εποχή, ειδικά την οικονομική δραστηριότητα που σχετίζεται με τους γάμους. Η περιφέρεια επιδοτεί με έως 2.000 ευρώ κάθε ζευγάρι που θα αποφασίσει να παντρευτεί στην περιοχή.

H καμπάνια λέγεται Nel Lazio Con Amore (Στο Λάτιο που αγαπάμε) και για αυτήν έχουν εγκριθεί 10 εκατομμύρια ευρώ από κονδύλια που σχετίζονται με την ανάκαμψη από την πανδημία. Τα 10 εκατομμύρια θα δοθούν σε ζευγάρια που θα πραγματοποιήσουν γάμους (ή το ιταλικό αντίστοιχο του σύμφωνου συμβίωσης) στη συγκεκριμένη περιφέρεια το 2022.

Αν υποβάλλουν σχετική έγκριση μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα της επιδότησης για έξοδα όπως λουλούδια, ρούχα, βέρες, υπηρεσίες που σχετίζονται με μία γαμήλια τελετή όπως κομμωτήριο, μακιγιάζ και φωτογραφίες αλλά και μεγάλα έξοδα ενός γάμου όπως το catering (για κάτι τέτοιο υπάρχει όμως μάξιμουμ όριο 700 ευρώ καθώς στόχος της καμπάνιας είναι να ενισχυθούν όσοι περισσότεροι επαγγελματίες της περιοχής γίνεται).
Όμως, ακόμα κι αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για όλα τα υπόλοιπα μπορεί να λάβει έως και 700 ευρώ για το γαμήλιο ταξίδι. Ο όρος είναι τα χρήματα να ξοδευτούν σε προϊόντα και υπηρεσίες εταιρειών με έδρα το Λάτιο.

Βέβαια για όποιον αποφασίσει να κάνει έναν γάμο στο εξωτερικό οι επιλογές στο Λάτιο δεν είναι και άσχημες, το αντίθετο. Πρώτα από όλα η ίδια η πρωτεύουσα της Ιταλίας. Λίγο βορειότερα της Ρώμης υπάρχει η λίμνη Mπρατσιάνο όπου επέλεξαν να παντρευτούν ο Τομ Κρούζ και η Κέιτι Χόλμς ενώ ακόμα βορειότερα υπάρχει η πιο γνωστή λίμνη Μπολσένα. Και αν το μελλόνυμφο ζευγάρι αναζητά ένα μικρό, φωτογενές χωριό υπάρχει το Civita di Bagnoregio. Tόσο όμορφο που χρεώνει εισιτήριο εισόδου στους επισκέπτες του και κανείς δεν διαμαρτύρεται.
Όσοι αγαπούν την ιστορία και την αρχαιότητα, θα μπορούσαν να κάνουν τον γάμο τους στο Τσερβετέρι ή την Ταρκυνία, δύο πόλεις φημισμένες για τα ετρουσκικά μνημεία τους.

Όπως σε κάθε προσφορά και εδώ υπάρχουν «ψιλά γράμματα». Αλλά είναι μάλλον αναμενόμενα. Όλες οι πληρωμές των εξόδων που μπορούν να επιδοτηθούν πρέπει να γίνουν από 14 Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Ιανουαρίου 2023. Τα έξοδα πρέπει να έχουν πληρωθεί δια ζώσης με νόμιμους τρόπους πληρωμής, όχι διαδικτυακά. Επίσης όσοι κάνουν αίτηση πρέπει να παρουσιάσουν μία fattura (περίπου σαν τιμολόγιο) που να διευκρινίζει πως πρόκειται για πληρωμή για υπηρεσίες που σχετίζονται με γάμο. Φυσικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ξοδέψουν για τον γάμο τους πάνω από 2.000 ευρώ αλλά αυτό είναι το μέγιστο ποσό που μπορεί να τους επιστραφεί.

ΠΗΓΗ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook