Κρατούμενη στις φυλακές των Βρυξελλών θα παραμείνει η Εύα Καϊλή, που κατηγορείται ως εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο του Κατάρ.

Η παραμονή της στις φυλακές κρίθηκε από τις δικαστικές αρχές του Βελγίου καθώς απορρίφθηκε η έφεση της Εύας Καϊλή με την οποία ζητούσε την αποφυλάκιση της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Μετά τις εξελίξεις η πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής θα παραμείνει για ακόμη 2 μήνες προφυλακισμένη για το σκάνδαλο διαφθοράς του Κατάρ.

Σύμφωνα με ΕΡΤ, οι δικαστές του Εφετείου ήταν σκληροί απέναντι στην Εύα Καϊλή την προηγούμενη Τρίτη στην ακρόασή της, με τον εισαγγελέα να φέρεται να απαντά στις αναφορές της για το παιδί ότι «ούτως ή άλλως είναι έξω ο πατέρας του».

Το δελτίο Τύπου της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Βρυξελλών αναφέρει τα εξής:
«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η Ε.Κ. και ο Μ.Τ. εμφανίστηκαν στις 28 Φεβρουαρίου ενώπιον του κατηγορητηρίου στο Εφετείο των Βρυξελλών.

Η προληπτική κράτηση των δύο αυτών υπόπτων παρατάθηκε κατά δύο και έναν μήνα αντίστοιχα.
Προς το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για νεότερες εξελίξεις με δελτίο τύπου».

Σημειώνεται ότι η δίμηνη παράταση της προφυλάκισης της Εύας Καϊλή ξεκινάει από σήμερα 3 Μαρτίου και το θέμα της ελευθερίας η μη θα κριθεί εκ νέου μετά από 2 μήνες.

Στη φυλακή για έναν ακόμη μήνα ο Μαρκ Ταραμπέλλα

Προφυλακισμένος παραμένει και ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, σύμφωνα με ανακοίνωση από την πλευρά του ιδίου, καθώς νωρίτερα είχε απορριφθεί το αίτημά του και θα παραμείνει στη φυλακή για έναν ακόμη μήνα.
«Μόλις μάθαμε ότι η δικαιοσύνη αποφάσισε να κρατήσει τον Mαρκ Ταραμπέλα υπό κράτηση. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να βγάλουμε έναν αθώο από τη φυλακή γιατί, θυμηθείτε, ο Mαρκ Ταραμπέλα είναι αθώος, δεν έχει τίποτα να ντρέπεται και δεν έχει λάβει ποτέ χρήματα ή δώρα σε αντάλλαγμα για τις απόψεις του» αναφέρει η ανακοίνωση.
Επισημαίνεται ότι «η μέση διάρκεια της λεγόμενης προληπτικής κράτησης στο Βέλγιο είναι λίγο περισσότερο από 3 μήνες, αλλά 3 μήνες φυλάκιση για έναν αθώο είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερη από ό,τι για έναν ένοχο.
Και το γεγονός ότι αυτή η κατάσταση βασίζεται σε ιδιοτελείς κατηγορίες είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτό, αυτό είναι προφανές».
«Τέλος, για να τον φέρουμε πιο κοντά στην οικογένειά του, παρά τον άδικο εγκλεισμό του, πετύχαμε να μεταφερθεί σύντομα σε μια φυλακή πιο κοντά στην οικογένειά του. Είναι καλά νέα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook