Ο Άρης είχε την ουσία στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 με τους Σουλεϊμάνοφ και Σαβέιρο πρωταγωνιστές και γκρέμισε τον δικέφαλο από την κορυφή με τον Παναθηναϊκό να είναι μόνος πρώτος πλέον στο +2.

Μετά από ένα εξαιρετικό δεύτερο 45 λέπτο όπου ο Άρης σκόραρε στην πρώτη του τελική οι κιτρινόμαυροι που έδειξαν περισσότερο παθιασμένοι στην αναμέτρηση και είχαν την ουσία σε σχέση με τον ΠΑΟΚ πήραν το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και γκρέμισαν τον δικέφαλο από την κορυφή με τον Παναθηναϊκό να είναι μόνος πρώτος πλέον στο +2.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και με πρωταγωνιστές τους Σουλεϊμάνοφ και Σαβέιρο βρήκαν δύο που τους έβαλαν μπροστά στο σκορ με 2-0 και έκαναν τον ΠΑΟΚ να κυνηγά το σκορ.
Ο Λουτσέσκου έκανε αλλαγές στο παιχνίδι, προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα για την ομάδα του με τον ΠΑΟΚ να πιέζει, να κάνει τελικές, να μειώνει σε 2-1 και να χάνει αρκετές ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση.

Τα πλάνα των δύο προπονητών
Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Άρη με ένα 4-3-3. Κάτω από την εστία ήταν ο Κουέστα ενώ από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα βρέθηκαν οι Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Μοντόγια. Κεντρικός χαφ ήταν ο Ζουλ ο οποίος είχε δίπλα του δεξιά τον Νταρίντα και αριστερά τον Τζούρασεκ. Στην επίθεση, ο Σουλεϊμάνοφ βρέθηκε στο δεξί άκρο και αριστερά ο Σαβέριο στην έκπληξη του Έλληνα τεχνικού στο αρχικό σχήμα ενώ στην κορυφή βρέθηκε ο Μορόν.

Από την άλλη ο Ραζβάν Λουτσέσκου χρησιμοποίησε μια ενδεκάδα με αρκετές αλλαγές σε με το προηγούμενο παιχνίδι και την επικράτηση επί του ΟΦΗ. Τερματοφύλακας ήταν ο Κοτάρσκι ενώ από τα δεξιά προς τα αριστερά της άμυνας βρέθηκαν οι Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης και Μπάμπα. Στα χαφ ήταν το δίδυμο Οζντόεφ-Μεϊτέ και αριστερά στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι οι Ντεσπόντοφ και Τάισον με τον Μουργκ να παίζει πίσω από τον Μπράντον.

Κακό το πρώτο μέρος, ούτε τελική στην εστία
Το πρώτο μέρος θύμισε ένα κλασικό ντέρμπι ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ με ελάχιστες τελικές μπροστά από τις δύο εστίες και τους Κουέστα – Κοτάρσκι να έχουν ένα εύκολο 45λεπτο.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε την κατοχή της μπάλας και την γυρνούσε με χαρακτηριστική ευκολία την ώρα που οι παίκτες του Άκη Μάντζιου προσπαθούσαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις με τους Σαβέριο – Σουλεϊμάνοφ και Μορόν.

Γκολ από τα αποδυτήρια ο Άρης
Οι δύο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγή και με τον Άρη να βρίσκει δίχτυα από τα… αποδυτήρια. Με τη σέντρα η μπάλα έφτασε αριστερά στον Σαβέιρο ο οποίος έκανε σέντρα προς το πρώτο δοκάρι με τον Σουλεϊμάνοφ να κάνει κίνηση στο πρώτο δοκάρι και με πλασέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι.

Στο 56′ ο Λουτσέσκου έκανε την πρώτη του κίνηση με τον Κωνσταντέλια να μπαίνει στο γήπεδο αντί του Μουργκ στην προσπάθεια ο ΠΑΟΚ να φτάσει στην ισοφάριση.

Τρία λεπτά αργότερα όμως ο Άρης βρήκε και δεύτερο γκολ. Ο Σαβέιρο υποδέχτηκε τη μπάλα στα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ στην απέναντι γωνία του Κοτάρσκι για το 2-0 των γηπεδούχων.
Ο Λουτσέσκου στο 68′ προχώρησε σε τριπλή αλλαγή, αλλαγή προσώπων, όχι συστήματος σε μια προσπάθεια να βάλει φρέσκα πόδια στο ματς και να αλλάξει την εικόνα του αγώνα.


Άρχισε να απειλεί ο ΠΑΟΚ, μείωσε ο Μπάμπα
Ο ΠΑΟΚ άρχισε να απειλεί με τον Κωνσταντέλια στο 74′ να έχει ένα εξαιρετικό σουτ στην κίνηση το οποίο έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κουέστα. Ένα λεπτό αργότερα η πίεση του ΠΑΟΚ είχε αποτέλεσμα με τον Μπάμπα να γίνεται αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή σε παράληλη μπαλιά από τα δεξιά.

Ο αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ που είχε πατήσει περιοχή με πλασέ σκόραρε και μείωσε σε 2-1 δίνοντας ελπίδες στην ομάδα του Λουτσέσκου.

Στο 87′ ο “Ντέλιας” και πάλι βρήκε υπέροχα τον Σάστρα μέσα στην περιοχή αλλά ο Ισπανός μπακ έκανε ανοιχτό κοντρόλ και δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Κουέστα ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα.

Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα ανήκε  και πάλι στον ΠΑΟΚ ο οποίος σε φάση διαρκείας στο 90+1′ είδε τον Σβαμπ να αστοχεί με κεφαλιά ψαράκι από κοντά.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (90+5′ Ρόουζ), Νταρίντα, Τζούρασεκ (82′ Ντουκουρέ), Σουλεϊμάνοφ (90+5′ Ζαμόρα), Σαβέριο (81′ Παναγίδης), Μορόν (90+5′ Φεράρι).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (68′ Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ (68′ Σβαμπ), Ντεσπόντοφ (68′ Ζίβκοβιτς), Τάισον, Μουργκ (56′ Κωνσταντέλιας), Μπράντον (82′ Τζίμας).

Πηγή: sport24.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook