Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 3-2 από τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League 1, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με πέντε γκολ, κόκκινη κάρτα στον Παλάσιος, πέναλτι και πολλές ευκαιρίες για γκολ.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε δύο φορές στο ματς “χτυπώντας” στις αντεπιθέσεις με Ντεσπόντοφ και Τόμας, ο Παναθηναϊκό ισοφάρισε προσωρινά με τον Μπερνάρ και το παιχνίδι έγινε… θρίλερ στο φινάλε, με τους Θεσσαλονικείς να βρίσκουν τρίτο γκολ από πέναλτι και αποβολή του Παλάσιος, πριν μειώσει στις καθυστερήσεις ο Μπερνάρ και πάλι για το “τριφύλλι

Το σκορ δεν άλλαξε όμως στα τελευταία λεπτά και ο “Δικέφαλος του Βορρά” πέρασε με διπλό από τη Λεωφόρο, ανεβαίνοντας -έστω και προσωρινά- στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League 1.


Το παιχνίδι
Ο ΠΑΟΚ αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του επίθεση στον αγώνα και “χτυπώντας” στη δεξιά πλευρά της άμυνάς του, κατάφερε να ανοίξει το σκοτ από το 2ο λεπτό, με τον Σοάρες να κάνει το γύρισμα στην περιοχή και τον Ντεσπόντοφ να τελειώνει ιδανική τη φάση με εξωτερικό φάλτσο, για το 1-0 των φιλοξενούμενων στο ματς.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια και πήρε την κατοχή της μπάλας, έχοντας και δύο τελικές με μακρινά σουτ του Μλαντένοβιτς, που δεν “απείλησαν” ουσιαστικά τον Κοτάρσκι. Ο Ντραγκόφσκι αντίθετα, χρειάστηκε να νικήσει τον Τόμας σε τετ-α-τετ για να αποτρέψει ένα δεύτερο γκολ, μετά από λάθος του Αράο στην άμυνα στο 17′.


Οι γηπεδούχοι συνέχισαν όμως να “πιέζουν” και βρήκαν τελικά την ισοφάριση στο 29′, με τον Μπερνάρ να σουτάρει με τη μία μέσα από την περιοχή μετά από διώξιμο του Κεντζιόρα, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 στο ντέρμπι.

Οι “πράσινοι” αύξησαν στη συνέχεια την επιθετικότητά τους, αλλά ήταν ο ΠΑΟΚ αυτός που έφθασε σε ένα δεύτερο γκολ στο 37′. Σε μία ακόμη αντεπίθεση από αριστερά, ο Μειτέ έκανε την κάθετη πάσα στον Μουργκ κι αυτός γύρισε σε κενή εστία στον Τόμας για το 2-1 του ημιχρόνου.


Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τον Παναθηναϊκό να επιμένει επιθετικά, έχοντας “κλείσει” τον ΠΑΟΚ στα καρέ του, αλλά οι Θεσσαλονικείς “κυνηγούσαν” πάντα τις αντεπιθέσεις. Ιωαννίδης, Μπακασέτας και Γέντβαι είχαν έτσι σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, ενώ ο Τάισον “απείλησε” με καλό σουτ, λίγο άουτ στο 78′.

Οι Θεσσαλονικείς άντεξαν τελικά στην άμυνα και “σκότωσαν” τους “πράσινους” στο 89′, με τον Σαμάτα να μην μπορεί να νικήσει με πλασέ από κοντά τον Ντραγκόφσκι, αλλά με δεύτερη προσπάθεια να κερδίζει πέναλτι σε χέρι του Παλάσιος στην κενή εστία. Ο Αργεντινός του “τριφυλλιού” αποβλήθηκε μάλιστα με κόκκινη κάρτα, για να κάνει ο Σβαμπ το 3-1 από τα 11 μέτρα.

Ο Παναθηναϊκός μείωσε στις καθυστερήσεις με τον Μπερνάρ και πάλι να σκοράρει με ωραίο πλασέ από ασίστ του Γερεμέγιεφ, αλλά το 3-2 ήταν και το τελικό σκορ στην αναμέτρηση.

Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε έτσι ένα σπουδαίο διπλό, που τον φέρνει στο +4′ από τους “πράσινους” και στο +1 με παιχνίδι περισσότερο από την ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League 1. Η ομάδα του Τερίμ αντίθετα, έχασε σημαντικό έδαφος στη “μάχη” για τον τίτλο και δεν κεφαλαιοποίησε το διπλό επί του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα των πλέι οφ.

Οι συνθέσεις στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός (Τερίμ): Ντραγκόφσκι – Βαγιαννίδης (46’ Ρούμπεν), Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς (46’ Χουάνκαρ) – Κώτσιρας, Τσέριν (77’ Γερεμέγεφ), Μπακασέτας, Μπερνάρ – Ιωαννίδης, Σπόραρ (λ.τ. 46’ Παλάσιος)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι- Ότο (77’ Βιεϊρίνια), Κουλιεράκης, Κεντζιόρα (46’ Νάσμπεργκ), Ράφα Σοάρες- Σβαμπ, Μεϊτέ, Μουργκ (61’ Κωνσταντέλιας) – Ντεσπόντοφ (61’ Α. Ζίβκοβιτς), Τάισον, Μπράντον Τόμας (72’ Σαμάτα).

Πηγή: newsit.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook