Σταϊκούρας: Κανένας νέος φόρος το 2022 – Παράθυρο για μείωση ΕΝΦΙΑ
O νέος προϋπολογισμός δεν θα έχει κανένα καινούριο φόρο, ενώ αντιθέτως θα περιέχει πρόσθετες μειώσεις φόρων και θα περιλαμβάνει μικρό δημοσιονομικό περιθώριο για επιπλέον μείωση του ΕΝΦΙΑ ,παράλληλα με την υφιστάμενη μείωση.
Στα οικονομικά δεδομένα που θα φέρει ο κρατικός προϋπολογιμός για το 2022, αναφέρθηκε μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας
Όπως διευκρίνισε ο κ. Σταϊκούρας ο νέος προϋπολογισμός δεν θα έχει κανένα καινούριο φόρο, ενώ αντιθέτως θα περιέχει πρόσθετες μειώσεις φόρων και θα περιλαμβάνει μικρό δημοσιονομικό περιθώριο για επιπλέον μείωση του ΕΝΦΙΑ ,παράλληλα με την υφιστάμενη μείωση.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο υπουργός η πρόσθετη μείωση του ΕΝΦΙΑ θα είναι της τάξης των 60 εκατ. ευρώ, χωρίς να αποκαλύπτει για την ώρα ποιοι θα ωφεληθούν από την εν λόγω μείωση:
Μέχρι τα τέλη γενάρη θα ξέρουμε ποιοι θα ωφεληθούν από την μόνιμη μείωση του συνολικού ΕΝΦΙΑ», σημείωσε, τονίζοντας ότι τον Μάρτιο του 22 θα μπουν οι αντικειμενικές, θα αλλάξουν οι κλίμακες και οι συντελεστές και παράλληα υπάρχει σχέδιο ο ΕΝΦΙΑ να πληρώνεται σε δέκα δόσεις.«Φτάνουμε πολύ πιο κοντά στην προεκλογική μας δέσμευση για 30% μείωση του ΕΝΦΙΑ», σχολίασε ο ίδιος.
Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε συνοπτικά στις υπόλοιπες ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνονται στον νέο προϋπολογισμό:
Μείωση του φόρου όλων των επιχειρήσεων στο 22% από 29%
Νόμιμη μείωση προκαταβολής φόρου όλων των επιχειρήσεων από το 100% στο 80 % και στα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στο 55%
Νόμιμη μείωση της φορολόγησης των φυσικών προσώπων στα χαμηλά στρώματα στο 9%
Νόμιμη μείωση της των ασφαλιστικών εισφορών κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες
Καταργηση εισφοράς αλλληλεγγύης για τα εισοδήματα από τον ιδιωτικό τομέα
Όλες οι μειώσεις ΦΠΑ μέχρι τον Ιούνιο 2022.
«Πλέον υπάρχουν τα δεδομένα στην οικονομία για άυξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022
Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα για ενδεχόμενη 2η άυξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022 , ο Υπ. Οικονομικών δήλωσε ότι πλέον υπάρχουν τα δεδομένα στην οικονομία όπως αποτυπόνωνται στον προυπολισμό για την εν λόγω αύξηση: «Το πόση θα είναι αυτή θα εξαρτηθεί από τη διαβούλευση που θα γίνει το επόμενο διάστημα με τους φορείς από το υπουργείο εργασίας, την εισήγηση που θα κάνουν εκείνοι στο υπουργό εργασίας και την εισήγηγη που θα κάνει εκείνος στο υπουργικό συμβούλιο», τόνισε ο ίδιος.
«Λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν, κάνουμε μία σοβαρή προσπάθεια να κρατήσουμε όρθια τα δημόσια οικονομικά της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Σταϊκούρας.
Τέλος, πρόσθεσε ότι έχουμε την τρίτη υψηλότερη ανάκαμψη στην Ευρώπη, τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη και μείωση της φτώχειας και βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος του 7.4%.
Ολες οι Ειδήσεις
- ΕΡΤ1: #Παρέα με τον Γιώργο Κουβαρά – Αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο – Σάββατο 30.05.2026
- Αντώνης Ρέμος: Το βίντεο από την εμφάνιση του με τον Γιώργο Νταλάρα
- Ελένη Φουρέιρα: “Στην πρώτη συναυλία μετά την εγκυμοσύνη μου έκλαιγα στο καμαρίνι, φώναζα και δεν μπορούσα να με διαχειριστώ τον εαυτό μου” (βίντεο)
- Σέρρες: Από ηλεκτροπληξία & πνιγμό ο θάνατος του 10χρονου σε αρδευτικό κανάλι – “Φώναξε βοήθεια δεν προλάβαμε να το σώσουμε”, λέει ο θείος του (βίντεο)
- Axios: ΗΠΑ και Ιράν κατέληξαν σε παράταση της εκεχειρίας για 60 ημέρες –Αναμένεται η τελική έγκριση Τράμπ
- Μιχάλης Οικονόμου: Η εξομολόγηση για τον σύζυγό του – “Δυσκολευτήκαμε με το θέμα του παιδιού, όπως και κάθε οικογένεια”(βίντεο)
- Έλεν Μίρεν: Δέχτηκε λεκτική επίθεση σε δρόμο του Λονδίνου –Είσαι ναι διαβολική σιωνίστρια σκύλα» – Βίντεο
- UEFA ChampionsLeague: Ο μεγάλος τελικός Άρσεναλ – Παρί Σεν Ζερμέν στο MEGA, Σάββατο 30 Μαίου στις 19:00
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook