Παγώνη: Η εστίαση θα ανοίξει μετά τα γυμνάσια και τα λύκεια
Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών επισήμανε ότι φοβάται ένα τρίτο κύμα κρουσμάτων. Τι είπε για τον εορτασμό του Πάσχα.
Τη θέση ότι θα ήταν καλύτερο να ανοίξουν πρώτα τα γυμνάσια και τα λύκεια και στη συνέχεια η αγορά εξέφρασε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη.
Μιλώντας το πρωί της Κυριακής (17/1) στον ΣΚΑΪ 100,3 η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών σημείωσε πως η υγεία πρέπει να ισορροπήσει με την οικονομία ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι θα ήταν καταστροφή για έναν καταστηματάρχη να του μείνει το χειμωνιάτικο εμπόρευμα.
Ωστόσο, η ίδια είπε πως σε περίπτωση που ξαναπιεστεί το σύστημα υγείας, οι γιατροί δεν θα τα βγάλουν πέρα και δεν θα έχουν τις αντοχές να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους.
Την ίδια ώρα, η κ. Παγώνη είπε πως φοβάται ένα τρίτο κύμα του κορονοϊού, το οποίο έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του σε ΗΠΑ και Ευρώπη.
Μάλιστα, εξήγησε πως δεν είναι δύσκολο να επανέλθουμε στις καταστάσεις του πρόσφατου παρελθόντος.
Αναφορικά με το εάν θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε το Πάσχα, η κ. Παγώνη εκτίμησε πως θα υπάρχουν και τότε μέτρα.
Όπως είπε, στόχος είναι να έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού μέχρι τέλος Ιουνίου.
Ερωτηθείσα για την εστίαση, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών ανέφερε πως θα ανοίξει εφόσον προηγηθούν τα σχολεία και όλες οι παράμετροι είναι καλές.
Επανέλαβε δε, την αναγκαιότητα να γίνονται πολλά τεστ και υπογράμμισε πως όσα περισσότερα τεστ γίνονται τόσο περισσότερους ασυμπτωματικούς θα ανακαλύπτουμε.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ιωάννα Γάκα: Λιποθύμησε έξω από το ανακριτικό γραφείο, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, έκλαιγε, αρνήθηκε βοήθεια από το ΕΚΑΒ
- Aτρόμητος – ΠΑΟΚ: Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στο ΟΡΕΝ
- Ολυμπιακός και ΟΦΗ ρίχνονται στη μάχη της League Phase και ο bwinΣΠΟΡ FM 94,6 μεταδίδει όλη τη δράση
- Η μυθοπλασία επιστρέφει στην ΕΡΤ1 με δυνατές πρεμιέρες από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2026
- «MEGA News Επικαιρότητα»: Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 22:00
- Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Τα αρνείται όλα η Ιωάννα Γάκα – «Δεν υπήρχε δόλος, έκανα τα πάντα , νόμιμο το ιατρείο»
- Κατακραυγή για το σχόλιο της Αφροδίτης Μάνου για το Μαζωνάκη: «Το να προσπαθείς να μειώσεις το πένθος των άλλων δεν είναι πολιτισμός, είναι αλαζονεία», της απαντά ο Τσαφούλιας
- Γαρυφαλλιά Καληφώνη: «Το πήρααααα» , πανηγυρίζει – Ανταμείφθηκε η προσπάθεια της
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook