Την πρώτη φωτογραφία που τράβηξε η τελευταίας τεχνολογίας κάμερα του Tianwen-1, από απόσταση 2,2 εκατ. χιλιομέτρων από τον «Κόκκινο Πλανήτη» έδωσε στο «φως» η Εθνική Διαστημική Υπηρεσία της Κίνας.

Την περασμένη Παρασκευή, το Tianwen-1 βρισκόταν σε απόσταση 1,1 εκατ. χιλιομέτρων από τον «Κόκκινο πλανήτη».

Οι περιοχές του Άρη που αποτυπώνονται στη φωτογραφία είναι οι Acidalia Planitia, Chryse Planitia, Meridiani Planum, Schiaparelli Crater και Valles Marineris.

Το Tianwen-1 αναμένεται να προσεγγίσει την επιφάνεια του Άρη σε τέτοια απόσταση, ώστε να καταστεί δυνατό να μετρήσει με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια τη βαρύτητα του πλανήτη.

Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του στην ατμόσφαιρα του Άρη, το Tianwen-1 θα ξεκινήσει τη διαδικασία προσεδάφισης στον «Κόκκινο πλανήτη» και συγκεκριμένα στην περιοχή Utopia Planitia, νότια από την περιοχή που αναμένεται να προσεδαφιστεί τον Μάιο το Viking 2 της NASA.

Το Tianwen-1 αναμένεται να εισέλθει σε τροχιά γύρω από τον Άρη αύριο Τετάρτη.

Η Κίνα έχει ρίξει δισεκατομμύρια δολάρια στο διαστημικό πρόγραμμα υπό την ηγεσία του στρατού και έστειλε για πρώτη φορά έναν άνθρωπο στο διάστημα το 2003.

Στόχος του είναι η συγκέντρωση ενός διαστημικού σταθμού σε τροχιά της Γης έως το 2022.

Ο Άρης ήταν πάντα στόχος – πρόκληση, με τις περισσότερες αποστολές να στέλνονται από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Ευρώπη, την Ιαπωνία και την Ινδία από το 1960 και έληξαν σε αποτυχία.

Πληροφορίες από cnn.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook