Το άτυχο παιδί εξέτασε ο καθηγητής ιατροδικαστικής του ΑΠΘ, Φώτης Χατζηνικολάου, και αποφάνθηκε ότι ο θάνατος του παιδιού προήλθε «από λοίμωξη του αναπνευστικού που συνάδει με τα κλινικά ευρήματα».

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση, ενώ θα γίνουν και άλλες εργαστηριακές εξετάσεις.

Από λοίμωξη του αναπνευστικού η οποία προκλήθηκε από στρεπτόκοκκο ήταν η αιτία θανάτου του 7χρονου από τη Νάουσα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση.

Το άτυχο παιδί εξέτασε ο καθηγητής ιατροδικαστικής του ΑΠΘ, Φώτης Χατζηνικολάου, και αποφάνθηκε ότι ο θάνατος του παιδιού προήλθε «από λοίμωξη του αναπνευστικού που συνάδει με τα κλινικά ευρήματα».
Ωστόσο, αναμένονται περαιτέρω κλινικές εξετάσεις.

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό σήμερα επτά ακόμη παιδιά βρέθηκαν θετικά στον στρεπτόκοκκο Α στην Νάουσα, επί συνόλου 21 παιδιών που υποβλήθηκαν σε τεστ (στρεπ τεστ).

Τα τρία παιδιά που βρέθηκαν θετικά ανήκουν στον στενό οικογενειακό περιβάλλον του 7χρονου.

Ηδη στο νοσοκομείο Γεννηματάς μεταφέρθηκε, το πρωί της Δευτέρας και ο ξάδερφος του 7χρονου αγοριού, ηλικίας 9 ετών με παρόμοια συμπτώματα

Συναγερμός από ΠΟΕΔΗΝ: 7 νέα κρούσματα στρεπτόκοκκου σε παιδιά στη Νάουσα
Ανησυχία επικρατεί μετά τον θάνατο του 8χρονου στην Ημαθία από στρεπτόκοκκο τύπου Α στην Ημαθία Νάουσας, με αποτέλεσμα στις υγειονομικές Αρχές να έχει σημάνει συναγερμός.

Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο έχουν εντοπιστεί ακόμη επτά νέα κρούσματα στρεπτόκοκκου στο νοσοκομείο Νάουσας, τα τρια εκ των οποίων ανήκουν στον στενό κύκλο του 8χρονου που κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα έγινε γνωστό πως και ο 9χρονος ξάδελφος του άτυχου 8χρονου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη με συμπτώματα που παραπέμπουν σε στρεπτόκοκκο τύπου Α.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ
Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος, Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει: «Ο θάνατος του 8χρονου είναι ένα τραγικό γεγονός που έχει συγκλονίσει όλους μας. Αρκετές φορές έχουμε καταγγείλει τις τραγικές ελλείψεις γιατρών βασικών ειδικοτήτων στα περιφερειακά νοσοκομεία. Όμως το Νοσοκομείο της Νάουσας διαθέτει επαρκή στελέχωση σε παιδιάτρους. Υπηρετούν πέντε παιδίατροι στο νοσοκομείο και λειτουργεί τμήμα βραχείας νοσηλείας 4 κλινών για παρακολούθηση των παιδιών που προσέρχονται.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook