Ο Θεοκλής Ζαούτης είχε αναλάβει καθήκοντα τον Οκτώβριο του 2021 και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η αντικατάστασή του είχε δρομολογηθεί πριν τη θεομηνία στη Θεσσαλία

Την παραίτησή του υπέβαλλε με επιστολή που γνωστοποίησε στο Μαξίμου, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

Οι πληροφορίες θέλουν την παραίτηση να γίνεται αποδεκτή από τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο καθηγητής Παιδιατρικής είχε αναλάβει την ηγεσία του ΕΟΔΥ τον Οκτώβριο του 2021, ενώ σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τον διαδέχεται ο καθηγητής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.
Οι λόγοι που ώθησαν τον κ.Ζαούτη στην έξοδο από τον ΕΟΔΥ δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η αντικατάσταση Ζαούτη είχε δρομολογηθεί προ της πλημμύρας στη Θεσσαλία και χθες ανακοινώθηκε εσωτερικά η νεα σύνθεση του ΔΣ ΕΟΔΥ. Μάλιστα είχε προηγηθεί πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του Υπ. Υγείας με αλλαγές στη δομή του οργανισμού.

Η αναπληρώτρια υπουργος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πεδίο με το νέο Πρόεδρο Χρ. Χατζηχριστοδούλου, Καθηγητή Υγιεινης και Επιδημιολογίας στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος προϊστατο μέχρι πρότινος του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μάλιστα , το Εργαστήριο αυτο αποτελεί και Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ και έχει προσωπικό του ΕΟΔΥ επι μονίμου βάσεως στο εργαστήριο.

Η αναπληρώτρια Υπουργός συνεργάζεται τόσο με τον κ. Χατζηχριστοδούλου όσο και με τους επικεφαλείς του εργαστηρίου, αλλα και τις Κινητές Ομαδες του ΕΟΔΥ που συνδράμουν στο έργο της επιδημιολογικής επιτήρησης στην περιοχή.

Ο κ.Ζαούτης δήλωσε παραίτηση λίγες ώρες πριν από την δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, που επρόκειτο να γίνει σήμερα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook