Νέα καρατόμηση διοίκησης σε δημόσιο νοσοκομείο αποφάσισε ο υπουργός Υγείας.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοίδη βρέθηκε η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου – Μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου», μετά τις καταγγελίες ότι για μέρες ήταν χαλασμένη η θέρμανση και ξεπάγιαζαν ασθενείς, κυρίως λεχώνες και νεογέννητα μωρά.

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύθηκε από τα καθήκοντά της η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου», μετά την έλλειψη θέρμανσης στο νοσοκομείο που διαπιστώνεται τις τελευταίες ημέρες.

Το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου και μαιευτηρίου προχώρησε στην καταγγελία ότι εδώ και ημέρες το κεντρικό κτήριο Α είναι χωρίς θέρμανση, ενώ η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά. «Το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης λόγω παλαιότητας έσκασε με το που πήγαν να το βάλουν σε λειτουργία» ανέφερε η ανακοίνωση του Σωματείου.

«Έχουν ξεπαγιάσει το προσωπικό, οι εφημερεύοντες, οι γυναίκες που έχουν βγει από τοκετούς καισαρικές και χειρουργεία, οι ογκολογικοί ασθενείς που περιμένουν για χημειοθεραπείες, προφανώς και τα νεογνά. Αναγκαστικά μεταφέρθηκαν γυναίκες και νεογνά στο κτίριο Β. Με τη βλάβη της θέρμανσης πλημμύρισαν υπόγεια ισόγεια και έτρεχαν νερά από σωλήνες στους ορόφους. Πρόσφατα κιόλας από νερά πλημμύρισε η αίθουσα διάγνωσης του μαστού στο ακτινολογικό με κίνδυνο να καούν καλώδια και μονάδες του καινούργιου μαστογράφου αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ. Δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα πότε θα αποκατασταθούν», προσθέτουν οι εργαζόμενοι.

Και η ανακοίνωση των εργαζομένων συνεχίζει: Επανειλημμένα το σωματείο έχει καταγγείλει την εγκατάλειψη των παλαιών κτιρίων του νοσοκομείου και τους κινδύνους για ασθενείς και προσωπικό καθώς και την σχεδόν πλήρη ιδιωτικοποίηση της τεχνικής υπηρεσίας που έχει διαλύσει τις υποδομές του. Τι θα γίνει άραγε σε έναν σεισμό; ( Μας κλειδώνουν και το βράδυ τις πόρτες).

Οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν τα νοσοκομεία σε καταστάσεις που θα θυμίζουν τα Τέμπη.
Οι πολιτικές απαξίωσης και υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ οδηγούν σε αυτές τις βάρβαρες και τριτοκοσμικές συνθήκες νοσηλείας των ασθενών και εργασίας για το υγειονομικό προσωπικό. Ντροπή.
Κόψτε τους εξοπλισμούς και τη συμμετοχή σας στους πολέμους , δώστε λεφτά για να σωθεί το ΕΣΥ.
Όλες και όλοι στην 48ωρη απεργία 29-30 Νοεμβρίου, για να σταματήσουμε την εγκληματική πολιτική της Κυβέρνησης στην υγεία!».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook