Σε έκτακτη συνεδρίαση του χειρουργικού τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» αποφασίστηκε να μην ανασταλούν από 12-02-2024, τα τακτικά χειρουργεία αλλά να γίνει επανεξέταση σε 15 ημέρες

Πέντε αναισθησιολόγοι θα καλύψουν προσωρινά τα κενά στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, καθώς, όπως διευκρινίστηκε σε σχετικές ανακοινώσεις, θα μετακινηθούν προσωρινά ένας από το «Αγία Σοφία», ένας από το νοσοκομείο Κορίνθου και τρείς από το «Παίδων Πεντέλης».

Δεν αναστέλλεται τελικά, από την προσεχή Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, η λειτουργία των τακτικών χειρουργείων στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπως αποφάσισαν οι χειρουργοί του νοσοκομείου.

Η απόφαση των γιατρών ελήφθη υπό την προϋπόθεση ότι, εντός των επόμενων ημερών, θα προκηρυχθούν με κατεπείγουσα διαδικασία οι τρεις διαθέσιμες θέσεις ιατρών αναισθησιολόγων.

Οι χειρουργοί του νοσοκομείου είχαν ανακοινώσει ότι θα σταματήσουν τις προγραμματισμένες επεμβάσεις από τη Δευτέρα λόγω έλλειψης προσωπικού και ειδικά αναισθησιολόγων.

«Σήμερα ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ και η διοίκηση του νοσοκομείου κατόπιν εντολών μου προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες μετακινήσεις γιατρών και δεσμεύομαι ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα γίνει και η προκήρυξη των θέσεων των 3 αναισθησιολόγων μονίμων γιατρών στο νοσοκομείο αυτό», τόνισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Όπως ανακοίνωσα από χθες το βράδυ όταν και προέκυψε το πρόβλημα στο νοσοκομείο Παίδων με τις κινητοποιήσεις των γιατρών, αποκλείεται να μην κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μην σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο αυτό», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

« Έχουν δίκιο οι γιατροί να διαμαρτύρονται γιατί υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ αλλά η ευθύνη όλων μας και εμού ως υπουργός και όλης της πολιτικής ηγεσίας αλλά και όλων των γιατρών του νοσηλευτικού προσωπικού, των διοικήσεων και των διοικητών είναι ποτέ να μην διακινδυνεύσουμε τη λειτουργία του ΕΣΥ. Δεσμεύομαι ότι όσο είμαι υπουργός τα προβλήματα θα λύνονται αμέσως για να παρέχουμε στους συμπολίτες μας τις υπηρεσίες υγείας που αξίζουν», επισημαίνει παράλληλα ο υπουργός Υγείας.

Το υπουργείο Υγείας προχωρά σε μετακίνηση ιατρών από άλλα νοσοκομεία, ενώ ταυτόχρονα προκηρύσσει τρεις θέσεις ειδικευμένων γιατρών για το αναισθησιολογικό τμήμα.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) θα μετακινηθεί γιατρός, Διευθυντής Αναισθησιολογίας , κλάδου ΕΣΥ, από το Γ.Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥ, για την κάλυψη των αναγκών.
Επίσης ορίστηκε να συμμετέχουν (3) Ιατροί από το ΠΑΙΔΩΝ «ΠΕΝΤΕΛΗΣ» στο Πρόγραμμα Εφημεριών του Αναισθησιολογικού Τμήματος Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ»

Παράλληλα έχει υποβληθεί αίτημα προκήρυξης τριών θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ, για το αναισθησιολογικό τμήμα, για την κάλυψη των ήδη κενών θέσεων και της θέσης που θα κενωθεί.

Να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο Παίδων «Π &Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ» διαθέτει οκτώ Χειρουργικές αίθουσες, εκ των οποίων λειτουργούν οι τρεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των χειρουργών
«ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΝΠΑ «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ
Κατόπιν των ενεργειών της Διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», του σημερινού εγγράφου από την 1ης Υγειονομική Περιφέρεια περί διάθεσης ιατρικού προσωπικού ειδικότητας αναισθησιολογίας για την κάλυψη εφημεριών του Τμήματος Αναισθησιολογίας από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, της μετακίνησης για 15 ημέρες ιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και την προσωρινή μετακίνηση ιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Κορίνθου, η σημερινή συνέλευση του Χειρουργικού Τομέα, μετά από εισήγηση του Τμήματος Αναισθησιολογίας, αποφάσισε:
να μην αναστείλει τη λειτουργία των τακτικών χειρουργείων από 12-02-2024, υπό την προϋπόθεση ότι, εντός των επόμενων ημερών, θα προκηρυχθούν με κατεπείγουσα διαδικασία οι τρεις διαθέσιμες θέσεις ιατρών αναισθησιολόγων. Ο Χειρουργικός Τομέας θα συνεδριάσει εντός των επομένων 15 ημερών ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες
Με εκτίμηση,

Άννα Μαλισιώβα

Διευθύντρια Χειρουργικού Τομέα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook