Δώρο ζωής από τη μητέρα που έδωσε το μισό της συκώτι στο 30 ημερών βρέφος της που είχε διαγνωστεί με σοβαρό πρόβλημα στο συκώτι.

Μια συγκινητική ιστορία για το δώρο ζωής που έδωσε μια μητέρα στον 7χρονο σήμερα γιο της όταν αυτός ήταν μόλις 30 ημερών έφεραν στη δημοσιότητα με αναρτήσεις τους οι υπουργοί Υγείας και Οικονομικών, Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης.

Ο μικρός Γιώργος σε ηλικία μόλις 30 ημερών διαγνώστηκε με ατρησία χοληφόρων αγγείων και οι γιατροί εξήγησαν στη μητέρα του ότι η μοναδική λύση για να κρατηθεί στη ζωή το μικρό αγόρι θα ήταν να του δώσει το μισό της συκώτι, όπως και έκανε.
Η ίδια μιλώντας σε εκδήλωση του Συλλόγου «ΗΠΑΡχω» των ηπατομεταμοσχευθέντων είπε ότι «είναι σαν να έδωσα για δεύτερη φορά ζωή στον γιο μου».

Ο υπουργός θέλησε να στείλει μήνυμα για τη δωρεά οργάνων, μέσα από την ανάρτηση του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος “ΗΠΑΡxω”. «Ίσως η πιο συγκινητική ιστορία που έχω ακούσει. Η κυρία είναι η μητέρα του μικρού Γιώργου. Ο Γιώργος σε ηλικία 30 ημερών διαγνώστηκε με «ατρησία χοληφόρων αγγείων» στο ήπαρ. Η μητέρα του του έδωσε το μισό της ήπαρ και σήμερα ο Γιώργος είναι ένα υγιές αγοράκι 7 ετών. Ακούστε την αξίζει», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Αντίστοιχη αναφορά για το περιστατικό έκανε και ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. «30 ημέρες αφού γεννήθηκε, ο 7χρονος σήμερα Γιώργος διαπιστώθηκε ότι είχε πολύ σοβαρό πρόβλημα στο συκώτι του.

«Εδώ μιλάμε για τον πυρήνα της ανθρωπιάς και της αγάπης! Εδώ μιλάμε για ήρωες της ζωής! Και το παιδί και η μητέρα και οι γιατροί που έδωσαν και κέρδισαν αυτή τη μάχη» έγραψε στη δική του ανάρτηση ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.Και συνεχίζει :

Τον Μάρτιο του 2023, η Πολιτεία θέσπισε νέο, σύγχρονο νόμο για τις μεταμοσχεύσεις. Οι μεταμοσχεύσεις πλέον ήπατος καλύπτονται με 85 χιλιάδες ευρώ, αντί για 15 χιλιάδες που ήταν προηγουμένως.

Στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων έχουν προχωρήσει 28 προσλήψεις, ενώ παράλληλα προχωρεί κι ο θεσμός των συντονιστών για τις μεταμοσχεύσεις. Και στο Ωνάσειο, από το τέλος του 2024, θα προχωρούν και μεταμοσχεύσεις ήπατος. Εννοείται ότι ως Υπουργείο Οικονομικών έχουμε υποχρέωση να στεκόμαστε με σεβασμό σε αυτές τις μάχες για τη ζωή. Και να δίνουμε την αντίστοιχη προτεραιότητα. Σίγουρα πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά. Τα οφείλουμε σε κάθε Γιώργο, σε κάθε μητέρα και πατέρα και σε όλους τους γιατρούς, που δίνουν αυτές τις σπουδαίες μάχες ζωής!»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook