Κινητοποίηση στις υγειονομικές αρχές της Πάτρας μετά το τρίτο κατά σειρά κρούσμα μηνιγγίτιδας σε φοιτητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Αναστάτωση επικρατεί στην πανεπιστημιακή κοινότητα στην Πάτρα μετά το νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας σε φοιτητή.
Ο 20χρονος φοιτητής του τμήματος Μηχανολόγων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εισήχθη χθες Τρίτη 5/4 στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» με υψηλό πυρετό και εξανθήματα, όπου και διασωληνώθηκε.

Η κατάστασή του άτυχου νεαρού κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρή και για το λόγο αυτό ήδη έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, όπου νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Μιλώντας στο pelop.gr η αντιπεριφερειάρχης Άννα Μαστοράκου ανέφερε ότι πρόκειται για μικροβιακή μηνιγγίτιδα και ήδη έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες για χημοπροφύλαξη τόσο στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας όσο και στο περιβάλλον του φοιτητή. Έχουν δοθεί οι σχετικές συστάσεις για απολυμάνσεις και στο παράρτημα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπου φοιτούσε ο 20χρονος.

Η κυρία Μαστοράκου εξήγησε στο pelop.gr ότι το νέο κρούσμα – παρ’ ότι έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτό της φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Πατρών – δεν σχετίζεται με αυτό.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για το τρίτο περιστατικό μηνιγγίτιδας μέσα σε διάστημα δύο μηνών στην περιοχή της Πάτρας.

Το πρώτο περιστατικό κατεγράφη στα μέσα του Ιανουαρίου όταν πρωτοετής φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών νόσησε από μηνιγγίτιδα με αίτιο τον παθογόνο μηνιγγιτιδόκοκκο.
Το δεύτερο περιστατικό έγινε γνωστό όταν φοιτήτρια του μαθηματικού τμήματος αισθάνθηκε αδιαθεσία στα τέλη Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης για την κατάληψη που γινόταν στο πανεπιστήμιο και κατέρρευσε. Η 20χρονη φοιτήτρια αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε και εισήχθη στην ΜΕΘ.

Πηγή: pelop.gr 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook