Θεσσαλονίκη: Νεαρός δηλητηριάστηκε από σούσι – Μολύνθηκε από το παράσιτο «ανισάκις» – Εντοπίζεται σε ωμά ψάρια
Είναι το πρ'βτο ανισακίασης που καταγράφεται στην Ελλάδα. Πρόκειται για μικρόβιο που μεταδίδεται από τα ψάρια που δεν συντηρηθεί σωστά. Αν και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση , δεν διατρέχει κίνσυνο η ζωή του.
Ένα σοβαρό περιστατικό τροφικής δηλητηρίασης από το παράσιτο «ανισάκις» εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ένας 22χρονος ένιωσε έντονη αδιαθεσία αμέσως μετά την κατανάλωση σούσι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.
Ο 22χρονος, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος στους γιατρούς, κατανάλωνε συχνά σούσι. Λίγο μετά το γεύμα του, εμφάνισε οξεία συμπτώματα, με έντονη αδιαθεσία που τον οδήγησε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.
Οι γιατροί προχώρησαν άμεσα σε εξετάσεις, ενώ η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για πιθανή νεοπλασία, με αποτέλεσμα ο νεαρός να οδηγηθεί στο χειρουργείο για περαιτέρω διερεύνηση.
Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο 22χρονος είχε μολυνθεί από το εντερικό παράσιτο «ανισάκις», το οποίο εντοπίζεται σε ωμά ή ανεπαρκώς μαγειρεμένα ψάρια. Η συγκεκριμένη μόλυνση, γνωστή ως ανισακίαση (ή ανισακίδωση), μπορεί να προκαλέσει έντονα γαστρεντερικά συμπτώματα, όπως κοιλιακό άλγος, ναυτία, διάρροια και έμετο, οδηγώντας συχνά σε σοβαρή κλινική εικόνα.
Μετά τη διάγνωση, στον ασθενή χορηγήθηκε στοχευμένη αντιβιοτική αγωγή, ενώ σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό, η κατάσταση της υγείας του έχει σταθεροποιηθεί και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Πρόκειται για το πρώτο επίσημα καταγεγραμμένο περιστατικό ανισακίασης στη χώρα, γεγονός που αναδεικνύει τη σημασία της σωστής επεξεργασίας και προετοιμασίας των ωμών ψαριών που καταναλώνονται σε πιάτα όπως το σούσι.
Ολες οι Ειδήσεις
- Στάρμερ, Μακρόν και Ζελένσκι συμφώνησαν για ανάπτυξη δυνάμεων στην Ουκρανία σε περίπτωση ειρηνευτικής συμφωνίας
- Μητσοτάκης στη Συμμαχία των Προθύμων: Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει σε ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη στην Ουκρανία
- Πέθανε η ηθοποιός Τόνια Καζιάνη
- Μεσσηνία: Ιερέας έριξε το σταυρό στη θάλασσα με καλάμι ψαρέματος – Βίντεο
- Σέρρες: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο 16χρονος για το θάνατου του 17χρονου – Συνελήφθη και η μητέρα του για παραμέληση ανηλίκου
- Γιάννης Σμαραγδής για “Καποδίστρια”: “Χρωστάμε περίπου 800.000 ευρώ, αλλά ελπίζω ότι θα τακτοποιηθεί” (βίντεο)
- Θρήνος για τον θάνατο του 17χρονου στις Σέρρες: Ομολόγησε ο 16χρονος – «Τον χτύπησα γιατί έστειλε μήνυμα στην κοπέλα μου και νευρίασα »
- Τραγωδία για ζευγάρι από την Κεφαλονιά που έκανε διακοπές στον Παναμά: Νεκρή η γυναίκα – Σε εντατική στο Παρίσι ο σύζυγος – Θρίλερ για το πώς νόσησαν
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook