Το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα του Καρκίνου (The American Institute for Cancer Research), δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σχέση μεταξύ διατροφής και καρκίνου.

Συστήνει να ακολουθήσουμε μια προληπτική προσέγγιση για τη διαχείριση του κινδύνου καρκίνου, προτρέποντας να κάνουμε τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα λαχανικά, τα φρούτα και τα όσπρια, όπως φασόλια και φακές, ένα σημαντικό μέρος της κανονικής διατροφής.

Το μοντέλο διατροφής,  που προτείνει το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα του Καρκίνου,   είναι τα 2/3 του πιάτου μας να περιλαμβάνουν φυτικές τροφές όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, λαχανικά, φρούτα και φασόλια και το υπόλοιπο 1/3 μπορεί να είναι γεμάτο με τροφές πλούσιες σε ζωικές πρωτεΐνες, όπως θαλασσινά, πουλερικά και γαλακτοκομικά τρόφιμα και περιστασιακά με άπαχο κόκκινο κρέας.

Σύμφωνα με το AICR επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι η κατανάλωση κυρίως φυτικών τροφών – ολικής αλέσεως, λαχανικών, φρούτων και φασολιών – παίζει μεγάλο ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου και συμβάλλει σε μια πιο υγιή ζωή.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα φυτικά τρόφιμα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, θρεπτικά συστατικά και φυτοχημικά (φυσικές ουσίες) που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου.

Επιπλέον, τα φυτικά τρόφιμα μπορούν να μας βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους,  να δώσουν ενέργεια για να μπορεί κάποιος να απολαύσει τη σωματική δραστηριότητα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook