Τα εσπεριδοειδή, χάρη στην υψηλή διατροφική τους αξία αναστρέφουν την κυτταρική γήρανση, γεμίζουν βιταμίνες το σώμα μας και αποτελούν το ιδανικό φρούτο για το πρωινό μας.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν το πορτοκάλι, το μανταρίνι, το λεμόνι, το λάιμ, το σαγκουίνι, το κίτρο και το περγαμόντο. Όλα αυτά καταφέρνουν να αντιστρέψουν την ταχύτητα της κυτταρικής γήρανσης και να διατηρούν υγιές το μυαλό σας.

Με μόλις ένα πορτοκάλι, έχετε καλύψει έως και δύο φορές περισσότερο την ημερήσια πρόσληψη που χρειάζεστε σε βιταμίνη C, ενώ με μόλις ένα μανταρίνι έχετε καλύψει πλήρως τις ημερήσιες ανάγκες του σώματός σας για βιταμίνη C.

Η βιταμίνη C θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, επιδιορθώνει τα κύτταρα και βοηθά στην απορρόφηση σιδήρου. Επίσης μέσω της βιταμίνης C δημιουργείται το κολαγόνο, βασικό συστατικό του δέρματος, συνδετικού ιστού και οστών.

Τα εσπεριδοειδή είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά τα οποία συμβάλλουν στην εύρυθμη νοητική λειτουργία, καθώς και την καλή λειτουργία των οστών και των αρθρώσεων .

Επιπλέον, τα εσπεριδοειδή αποτελούν ιδανικό πρωινό, καθώς είναι πλούσια σε φυσικά σάκχαρα και καλύπτουν το 2% της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης.

Πλούσια σε φυτικές ίνες, βοηθούν ακόμα και στα προβλήματα του εντέρου, βελτιώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook