Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου η σημερινή και η ανθρωπότητα συνεχίζει τη μάχη της απέναντι στην ασθένεια.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Γιώργος Παυλάκης, γιατρός ερευνητής ΗΠΑ, σημείωσε ότι η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται σε μια καλή φάση αντιμετώπισης του καρκίνου.

«Βρισκόμαστε στην χρυσή εποχή που θα οδηγήσει στη νίκη κατά των καρκίνων».

Τα επιτεύγματα της επιστήμης στον τομέα αντιμετώπισης του καρκίνου «έχουν γίνει κυρίως μέσω της γενετικής και της ανοσολογίας».

Πρόκειται για μια πολύπλοκη ασθένεια, αφού «αντιμετωπίζουμε έναν εχθρό που γεννιέται από τα κύτταρά μας», ωστόσο κάποιες μορφές καρκίνου είναι «τελείως ιάσιμες».

«Όσο περισσότερο ζούμε τόση μεγαλύτερη πιθανότητα έχουμε να συσσωρεύσουμε βλάβες στα κύτταρά μας και να οδηγήσουν σε καρκίνο».

Τα βήματα που έχει κάνει η επιστήμη ωστόσο είναι τεράστια, καθώς με εξειδικευμένα φάρμακα και στοχευμένες θεραπείες διάφορες μορφές καρκίνου μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Το γεγονός αυτό οφείλεται εν πολλοίς και στα εμβόλια, αφού καρκίνοι που παλιότερα ήταν νούμερα ένα, πλέον δεν αποτελούν μεγάλο πρόβλημα.

«Ο 1 στους 5 καρκίνους είναι από ιούς και όλοι αυτοί με τα κατάλληλα εμβόλια θα πρέπει να εξαφανιστούν τις επόμενες δεκαετίες».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook